Sezona grožđa

Za vinogradare bi ovo mogla biti jedna od najboljih godina

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Vinogradi
Foto: Duško Marušić /Pixsell
04.09.2013., Buje, Momjan - U vinogradima na podrucju Santa Lucije nedaleko od Buja velicine oko 20 hektara danas je poznati istarski vinar Franko Kozlovic zapoceo berbu grozdja sorte Malvazija. Dvadesetak beraca trebali bi posao branja grozdja zavrsiti
11.08.2015.
u 21:44
Pogledaj originalni članak

Visoke dnevne temperature su poremetile sazrijevanje šipaka koji ove godine izuzetno loše prolaze zbog jakog sunca koje na ovom voću stvara opekotine koje ga ostavljaju bez ploda.

Ipak, zato temperature od 35 do 40 stupnjeva bez konstantnih oborina mogli bi donijeti kvalitetne prinose u vinogradima. Čak, jedne od boljih proteklih godina.

- Nadamo se da će se dogoditi ono što je bilo prije četiri godine, a to je jedna izuzetna berba. Ono što vidim u vinogradima je da je iznimno dobra situacija. Vinova loza ne voli pretjerano kišu, a ove godine je falilo kiše, ali ne toliko da bi se loza potpalila, navodi Tihomir Prusina, glavni enolog Vinarije Čitluk za N1.

I dok vinogradari zadovoljno trljaju ruke, oni koji uzgajaju šipke, ali i ostalo voće i povrće gledaju u nebo nadajući se skorašnjim oborinama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.