Posao.ba:

Za posao u inozemstvo najviše se traže medicinske sestre

Za posao u inozemstvo najviše se traže medicinske sestre
17.02.2017.
u 09:55
Pogledaj originalni članak

Poslodavci svakodnevno na Portalu Posao.ba oglašavaju slobodna radna mjesta za rad u inozemstvu, a zanimanja koja se najviše traže su medicinske sestre, osobe za rad na brodovima i obrtnička zanimanja.

Komentirajući top deset najboljih radnih mjesta, iz Posao.ba kazali su Feni kako su prošle godine proveli istraživanje o stanju na tržištu rada što vrijedi i danas.

U kategoriju najtraženijih zanimanja u BiH spadaju: zdravstvo,  obrtinčke usluge, informatika – software, turizam, informatika – hardware, elektrotehnika – strojarstvo, telekomunikacije, policija – zaštitarske usluge, energetika i rudarstvo, te građevinarstvo.

Na pitanje je li danas u BiH uopće moguće naći posao bez političke ili rodbinske 'veze', iz Posao.ba kazali su kako, s obzirom da su svakodnevno u komunikaciji s poslodavcima kao i s osobama koje traže posao, nisu u mogućnosti potvrditi tu tezu, barem kada je riječ o privatnom sektoru.

Privatne tvrtke svakodnevno iskazuju potrebu za kvalitetnim i obrazovanim kadrom te im ne ulazi u prilog da zapošljavaju putem rodbinske ili političke linije, budući da su osviještene u pogledu shvaćanja 'kvalitetnoga' radnika, te odabir selekcije finaliziraju na kandidatu za kojeg procijene da će doprinijeti njihovoj radnom sektoru, naglasili su.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.