Slastice

Za ljubitelje poznate čokoladice: pripremite Snickers kocke

Za ljubitelje poznate čokoladice: pripremite Snickers kocke
24.03.2023.
u 10:25
Pogledaj originalni članak

Nataša Pralica s bloga Natašine slastice dan nam sladi Snickers kockama – isprobajte i vi ovaj recept.

Sastojci

Biskvit

- 80 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 20 g kakao praha
- 5 jaja
- 100 g šećera

Karamel

- 220 g šećera
- 100 g margarina ili maslaca
- 160 ml vrhnja za šlag
- ½ žličice soli

Krema

- 500 g mascarpone sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag

Ganache glazura

- 150 g mliječne čokolade
- 30 ml ulja
- 70 g sjeckanog kikirikija

Priprema

Biskvit

1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte kakao prah i sjedinite.

2. U zdjelu stavite bjelanjke i miksajte da dobijete čvrsti snijeg.

3. Posebno u drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke i šećer. Dodajte pripremljeno brašno i miksajte. Potom dodajte malo pripremljenih bjelanjaka te miksajte. Dodajte ostatak bjelanjaka i sjedinite pjenjačom.

4. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 16 x 24 cm.

5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.

6. Biskvit ostavite da se ohladi.

7. Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela.

8. Prebacite ga na pladanj i postavite obruč.

Karamel

1. U lonac stavite šećer. Istopite ga na laganoj temperaturi.

2. Dodajte narezani margarin ili maslac i miješajte da se istopi. Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte sol i miješajte.

3. Karamel sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.

Krema

1. U zdjelu stavite mascarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i vrhnje za šlag.

2. Miksajte da dobijete lijepu kremu.

Slaganje

1. Preko biskvita rasporedite dio kreme. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite kremu uz rub.

2. Rasporedite karamel. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite ostatak kreme i poravnajte.

3. Postavite drugi biskvit.

4. Kolač stavite u hladnjaku preko noći. Ohlađenom kolaču odvojite i uklonite obruč.

Ganache glazura

1. Preko narezane mliječne čokolade prelijte ulje. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Dodajte nasjeckani kikiriki.

2. Ganache rasporedite po cijelom kolaču.

3. Kolač stavite u hladnjak da se ganache stegne.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.