mostar

XIX. dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2017. započinju 21. ožujka

Foto: Stojan Lasić
XIX. dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2017. započinju 21. ožujka
10.03.2017.
u 12:29
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji XIX. dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2017. održavaju se od 21. ožujka do 18. svibnja ove godine pod Visokim pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U upravnoj zgradi HT Eroneta u petak je potpisan ugovor o sponzorstvu između HT Eroneta i Matice hrvatske. Ugovore su potpisali predsjednik Uprave Vilim Primorac i predsjednica Matice hrvatske Mostar prof. dr. Ljerka Ostojić te su ujedno i najavili ovogodišnji program.

Posebno su naglašene operete "Kneginje čardaša" u izvedbi zagrebačkog gradskog kazališta Komedija i "Mala Floramye" u izvedbi HNK Split.

"Ove programe omogućili su nam osvjedotočeni prijatelji Matice i Mostarskog proljeća - gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja uz golemu potporu predsjenika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega", naglasila je prof. dr. Ljerka Ostojić.

Otvaranje je u utorak 21. ožujka u 18:20h kada počinje svečani protokol, nakon čega slijedi predstava Teatra Gavran "Parovi".

Završetak dana Matice predviđen za 18. svibnja uz najljepše starogradske pjesme u izvedbi hrvatskog predstavnika na Euroviziji Jacquesa Houdeka.

Mostarsko proljeće ove će godine također potpisati sporazume o trajnoj kulturnoj suradnji s Mirom Gavranom i Teatrom Gavran, a dva programa bit će izvedena i u Čapljini: književno druženje s Julaijanom Matanović i predstava Kazališta Komedija "Nije bila Peta, bila je Deveta".

Kompletan program ovogodišnjeg Mostarskog proljeća pogledajte na službenoj stranici Matice hrvatske Mostar: http://www.maticahrvatska-mostar.ba/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=8&Itemid=29

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.