PONOVNO PROZVAO GLUMCE

Vučić optužio Nikolu Koju da dijeli narod u Srbiji: Što se baviš onim što ti nije posao?

Foto: Fena
Vučić optužio Nikolu Koju da dijeli narod u Srbiji: Što se baviš onim što ti nije posao?
03.06.2023.
u 09:12
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u na Prvoj TV govorio je o glumcima koji su podržali prosvjede "Srbija protiv nasilja" te ih ponovno prozvao kazavši kako pojma nemaju posebno se osvrnuvši na Nikolu Koju uz pitanje zašto se bavi onim što nije njegov posao.
Pogledaj originalni članak

Glumci u Srbiji našli su se na udaru nakon podržavanja spomenutih prosvjeda, a koji su se održali u nekoliko navrata, a mnogi od njih najavili su i sudjelovanje na onom koji je zakazan za danas.

Nakon što su ih političari iz Vučićevog SNS-a prozivali te poručivali da se "sele iz zemlje ako im ne odgovara režim", oglasili su se Svetlana Bojković, Sergej Trifunović, Marko Janketić, a Dragan Bjelogrlić je iz Sarajeva poručio da žuri na let jer "ide srušiti Vučića".

Nikola Kojo bio je jedan od glumaca koji su se pojavili na prosvjedima, a nosio je i znakovitu poruku - ime majora Omera Mehića. Također, komentirao je i SNS botove, a sve to je uzrokovalo da mu odgovori srbijanski predsjednik.

On je gostujući na Prvoj TV govorio generalno o glumcima koji prosvjeduju kazavši kako se miješaju u ono o čemu nemaju pojma.

"Ja nemam ništa protiv, samo kada govorite o tome da se ja miješam u sve, pa ti se miješaš u sve i to u ono što ti nije posao. Kakvu bi pravdu i pravnu državu uveli, pa oni bi prosvjedima da pozivaju tužitelja da nešto radi ili ne. Oni čak ne znaju je li tužiteljstvo neovisni organ. Ne miješam se ni u glumu ni u bilo što drugo. Za što sam kriv? Zbog klime i ove djece što su stradala? To mora tužitelj da goni po službenoj dužnosti", rekao je Vučić.

Poručio je i da "ne znaju ništa o tome" te kad su se upetljali u politiku, dobit će odgovor.

"Pojma nemaš ni o čemu i mislite da imate pravo da zloupotrebljavate svoju popularnost i to što netko pomaže na različite načine da živite bolje nego ikad ranije i da imate pravo da kažete kako je Jelena Karleuša podržala Vučića, a nije me uopće podržala, nego je rekla da nisam kriv za ovakve stvari i to zato što ima ugovor sa Telekomom. Pa vi svi imate ugovor sa Telekomom. Vi imate pravo to da kažete, a kad ona kaže to, onda ona nema pravo, a s istom tvtkom imate ugovor", naveo je u nastavku.

Nakon toga, posebno se dotaknuo Nikole Koje upitavši zašto se bavi onim što mu nije posao te ga je optužio da "dijeli narod". Također, pomenuo je inovac koji su glumci zaradili glumeći u Telekomovim serijama kazavši kako su to "narodne pare".

"Pošto ih dobija isto od Telekoma, a onda će da nam kažu da su to zaradili i da su to narodne pare. Pa jesu, narodne su pare, a što ih onda nije bilo 2011. ili 2012. godini? Kad su narodne pare što onda dijeliš narod? Što se baviš onim što ti nije posao? I kad tako dijeliš narod, dobiješ više od onih koji te ne podržavaju nego od onih koji te podržavaju", naveo je Vučić.

Istaknuo je kako "nitko drugi nema pravo iznjetie mišljenje o glumcima", dok oni imaju pravo iznjeti mišljenje o "svemu, svačemu i svakome", kao i da krše zakon i da naređuju tužitelju kako da se ponaša.

Nastavljajući govoriti o Koji kazao je da ponavlja istu priču: "To je isto govorio prije pet godina kada je rekao da će se seliti u Sloveniju, a sad će da nađe neku novu pa će sad da kaže da će u Švicarsku ili Italiju", rekao je.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.