SVEČANOST

Vučić i Dodik otvorili školu "Srbija" u Šamcu

Foto: Agencija
Vučić i Dodik otvorili školu "Srbija" u Šamcu
30.01.2016.
u 14:05
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano su danas otvorili novoizgrađenu Osnovnu školu "Srbija" u Crkvini kod Šamca, čiju je izgradnju nakon razaranja u poplavi 2014. godine financirala Vlada Srbije s milijun maraka.

"Naše oči gledaju u Srbiju, njoj smo okrenuti. Volimo Srbiju, koja je čimbenik regionalne stabilnosti", rekao je Dodik na svečanosti.

Zahvaljujući Vučiću i Vladi Srbije koju vodi, Dodik je poželio da se izbore sa svim nedaćama i da nastave istom energijom graditi i jačaju Srbiju, jer tako jača i ljubav Republike Srpske prema Srbiji.

Vučić je poručio da će Srbija ove godine imati nešto više sredstava i da će izdvojiti mnogo više za Republiku Srpsku, u skladu sa zakonom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

"Gradit ćemo još škola i sportskih dvorana i bit ćete ponosni na Srbiju koju toliko volite", rekao je Vučić, prenosi Srna.

Srpski premijer je istaknuo da su odnosi između Srbije i Republike Srpske uvijek dobri i bez ružnih riječi s jedne ili druge strane.

"Nakon mnogo gluposti i srpskih svađa i sukoba, to je nešto vrlo važno što smo postigli i tako trebamo nastaviti graditi našu budućnost", poručio je Vučić.

On je iz Šamca, grada simbola stradanja u poplavi 2014. godine, poručio da Srbija i Vlada Srbije nikada neće donijeti nijednu odluku protiv interesa Republike Srpske i naroda. Djeci u novoj školi Vučić je poželio da uče srpsko ćirilično pismo, ali i sve suvremene tehnologije.

Načelnik općine Šamac Savo Minić podsjetio je na katastrofalna stradanja u poplavi i zahvalio Vladi Republike Srpske koja je u obnovu donirala više od 20 milijuna maraka, a ostali donatori još toliko.

Uz zvanice iz Srbije i brojne novinarske ekipe događaju prisustvuju i mnogobrojni građani Šamca, grada simbola stradanja u polavi 2014. godine, kao i predstavnici općina i gradova iz regije.

Stara montažna školska zgrada u Crkvini sagrađena 1967. godine potpuno je uništena u poplavi 2014. godine, a đaci su bili prinuđeni da nastavu pohađaju u prostorijama Mjesne zajednice Kruškovo Polje, u salama na imanju obitelji Maslić i u Srednjoj školi "Nikola Tesla" u Šamcu.

Drugo polugodište 225 učenika od prvog do devetog razreda započeli su u novoj, suvremeno opremljenoj školi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.