Tri vrtića u Posušju

Vrtići u prvom tjednu rada već popunjeni

Foto: ilustracija
Vrtići u prvom tjednu rada već popunjeni
09.09.2017.
u 16:00
Pogledaj originalni članak

Osim za osnovce i srednjoškolce, tjedan iza nas bio je radni i za vrtićku djecu. Tako na području općine Posušje djeluju tri vrtića, Javna ustanova Dječiji vrtić “Bajka” Posušje te dva privatna vrtića “Mama” i “Veseli školarac”, piše Večernji list BiH.

Za vrtićku djecu nije bio tako dug odmor kao za osnovce i srednjoškolce jer njima odmor uglavnom traje tijekom mjeseca kolovoza. “U biti, taj mjesec moramo staviti kao slobodan iz razloga što je prostorije vrtića potrebno osvježiti kako novom bojom zidova, tako i temeljitim čišćenjem, dezinficirati, ali i obaviti neke radove popravaka, ukoliko ima potrebe”, kazala nam je ravnateljica JU Dječiji vrtić “Bajka” Posušje Željka Martić. Iako je odmor za vrtićku djecu bio najkraći, njihova je prilagodba na novi/stari prostor najteža. “Najteži tjedan – prvi tjedan u vrtićima je za nama. Bude jako puno plača i otpora male djece i upravo zbog toga je ovaj prvi tjedan najdinamičniji. Dobro je da se relativno brzo djeca priviknu”, kazala nam je Sandra Karamatić, vlasnica jednog od dva privatna vrtića u Posušju.

Ukupnan broj upisane djece u tri posuška vrtića je 223. Od toga u vrtiću “Mama” je 58 djece, u javnom vrtiću “Bajka” je 85 djece, a u vrtiću “Veseli školarac” je 80 djece. Ravnateljica JU Dječiji vrtić “Bajka” Željka Martić je kazala da je kapacitet ovoga vrtića popunjen. “Desetak djece je na čekanju, ali prema iskustvima, uvijek dođe i do ispisa neke djece, tako da ova koja su na čekanju nađu svoje mjesto”, kazala je ravnateljica Martić. Dodala je da svake godine zanimanje bude puno veće od samog kapaciteta vrtića. “Upravo zato nam je nužno proširenje vrtića i ono nam je u planovima. Izgradnjom jedne dvorane koja bi djeci služila za igru kada su vani nepovoljni vremenski uvjeti, prošle godine je i započeo proces proširenja. Nakon dovršetka ove dvorane, u planu smo izraditi još dvije prostorije koje bi omogućile povećanje kapaciteta za još dvije vrtićke skupine, ali i rasterećenje postojećih.

Međutim, izgradnja ide od dobivenih grantova, stoga ide pomalo sporo”, kazala je ravnateljica javnog vrtića. Privatni dječji vrtić “Mama” također ima skoro pun kapacitet. “Broj djece koja su kod nas upisana svake godine se kreće od 50 do 60. Ove godine ih je 58, koja su raspoređena u 3 skupine. To je nama dovoljno za rad i za funkcioniranje”, kazala je vlasnica Sandra Karamatić. Jedini vrtić u Posušju, koji pored predškolske prima i školsku djecu na dnevni boravak, jest vrtić “Veseli Školarac”. Ukupno ih se tamo tijekom dana izmjeni oko 80. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.