120 tona građevnog materijala

Vrijedna donacija iz Županije posavske stigla u Sisak

Vrijedna donacija iz Županije posavske stigla u Sisak
25.03.2021.
u 18:59
Pogledaj originalni članak

Vrijednu donaciju od 120 tona građevnog materijala, koji je na potresom razrušenom području trenutačno najpotrebniji, u četvrtak su dopremili donatori u organizaciji Županije posavske iz BiH.

Riječ je o pet tegljača s cementom, termo blok-opekom i crijepom koje će dobiti stradalnici na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara. Suradnja s poduzetnicima iz susjedne države ostvarena je posredstvom HGK - Županijske komore u Sisku i Gospodarske komore Županije posavske. 

Pri dolasku u Sisak sudionike humanitarnog konvoja pozdravio je predsjednik Županijske komore Tihomir Babić, koji je podsjetio kako je riječ o drugom dijelu najavljene donacije.

Naime, prije 15-ak dana stigao je prvi konvoj od osam tegljača robe. Kako je rekao, u korisnike donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koje je, tijekom Domovinskog rata i nakon njega, doseljen veći broj Hrvata iz Bosanske Posavine. To je samo jedna od akcija pomoći Komore koja je već na više načina pomogla stradalom stanovništvu, među ostalim i pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji, dodao je Babić.

U pratnji konvoja bio je i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije posavske Dragutin Živković, koji je izrazio zadovoljstvo što su ostvarili svoje najave o pomoći stradalom području.

U akciju su se, kako rekao, spremno uključili članovi Udruge poduzetnika iz triju općina - Orašja, Odžaka i Domaljevca - Šamca, uz logističku potporu županijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja. Najavio je i nastavak pomoći te je iskoristio priliku da stanovnicima stradalog područja čestita Uskrs sa željom da ga provedu u miru u obiteljskom krugu.

Živković je čelnicima Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara predao dokumente o donacijama. Uime korisnika, na pomoći je prijateljima u nevolji, kako je rekao, zahvalio sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička. Istaknuo je kako je svaka pomoć dobrodošla te da će i ta pomoć, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Dodao je kako Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći pa će donatori, ako to žele, moći dobiti podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.