Razgovori s Paladinom uskoro

Vrata naše bolnice uvijek su otvorena za neurokirurga Josipa Paladina

29.03.2018.
u 10:40
Pogledaj originalni članak

Informacija kako bi poznati hrvatski neurokirurg Josip Paladino mogao nastaviti raditi u Mostaru nakon isteka ugovora u KBC-u Zagreb, izazvala je veliko zanimanje javnosti u Hercegovini. Stoga smo kontaktirali ravnatelja SKB-a Mostar prof. dr. sc. Antu Kvesića u potrazi za odgovorom na to pitanje.

- Vrata ove bolnice uvijek su otvorena za Josipa Paladina. Riječ je o vrhunskom stručnjaku koji je mnogo pomogao našoj bolnici, kompletnom sustavu zdravstva na ovim prostorima i naša je želja da operira u SKB-u Mostar - rekao je  jučer Kvesić u telefonskom razgovoru za Večernji list BiH.

Dodao je kako još uvijek nije bilo službenih razgovora vezanih uz njegov angažman jer tek se pojavila vijest da mu neće biti produljen ugovor u zagrebačkoj bolnici.

- Mi ćemo svakako idućih dana obaviti razgovore i vidjeti mogućnosti da Paladino počne raditi u našoj bolnici. Svakako postoji velika potreba za operacijama koje on svakodnevno obavlja i to bi bila velika stvar za našu zdravstvenu ustanovu. Također, mladi doktori bi uz njega mnogo toga mogli naučiti, a to je dugoročna dobit za sve - zaključio je Kvesić.

U vremenu kada doktori odlaze u strane zemlje, dolazak jednog od najpoznatijih i najboljih stručnjaka u neurokirurgiji u Europi zvuči gotovo nestvarno. Ali naznaka potvrde dolaska u Mostar je još jučer naglašena u izjavama iz kruga Paladinove obitelji, tako da se taj angažman ne čini kao nemoguća misija. •

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.