Donacija PCR testova i zaštitne opreme

Vranić: Pomoći ćemo kad god smo u mogućnosti

Vranić: Pomoći ćemo kad god smo u mogućnosti
28.11.2021.
u 15:23
Pogledaj originalni članak

Zdravstvene ustanove na području HB županije posredstvom Ministarstva zdravstva HBŽ dobile su vrijednu donaciju od Vlade Sarajevske županije i njihovog Ministarstva zdravstva. Donaciju od vrijednu oko 150.000 KM osobno je predao ministar Haris Vranić, a ona se sastoji od 27.500 PCR testova i zaštitne opreme za osobnu zaštitu onih koji rade u bolnicama i domovima zdravlja u Livnu i drugim općinama.
Tom prigodom je Vranić istaknuo kako su u dogovoru sa svojom Vladom odlučili da se dio testova donira u ime Vlade Sarajevske županije, a drugi dio u ime Ministarstva zdravstva, te dodao: "U svakom trenutku kada budemo u mogućnosti izići ćemo u susret i pomoći, ne samo ovoj županiji (HB), nego i svim drugim županijama u Bosni i Hercegovini".

Također je dodao da svaku županiju doživljavaju kao dio Bosne i Hercegovine te da su voljni izići u susret u bilo kojem obliku a ne samo ovom.

Momčilo Bajić, ministar zdravstva HBŽ, zahvalio se na donaciji ističući kako će im ona, a posebno PCR testovi smanjiti troškove koji su enormno povećani u vrijeme korone. Tomu treba dodati i troškove prijevoza, a s obzirom na to u kakvoj se situaciji nalazi zdravstvo u HBŽ, svaka pomoć je dobro došla, kazao je Bajić te dodao da su akumulirani dugovi iz prethodnih godina iznimno veliki, a samo na ime neplaćenih doprinosa na plaće dug svih zdravstvenih ustanova u HBŽ iznosi ukupno 20 milijuna KM za razdoblje 2000. – 2008. godine.
Uz riječi zahvale i poziv na daljnju otvorenu suradnju između ove dvije županije, resorni ministar, Momčilo Bajić je, s delegacijom iz Sarajeva, doniranu opremu predao Zavodu za javno zdravstvo HBŽ koji će je distribuirati zdravstvenim ustanovama na području svih šest lokalnih samouprava.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.