Nestalo stikera

Vozači u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ostali bez registracija

Vozači u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ostali bez registracija
18.11.2015.
u 17:29
MUP HNŽ tvrdi da su ostali bez stikera za automobile, prema IDDEEA-i moraju ih imati još 5.683
Pogledaj originalni članak

Vozači iz Hercegovačko-neretvanske županije ne mogu produžiti registraciju vozila, jer je u MUP-u ove županije nestalo stikera koji se lijepe na vjetrobransko staklo automobila kao znak da je vozilo registrirano.

Jedan od vozača iz Mostara rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da već nekoliko dana automobil vozi bez prometne dozvole, jer mu je u MUP-u HNŽ ne mogu izdati bez stikera, kojih u ovom trenutku nemaju.

- Uredno sam platio oko 530 KM za registraciju, ali već nekoliko dana ne mogu dobiti prometnu dozvolu, jer u policiji nemaju stikera, rekao je ovaj vozač.

Iz jedne od osiguravajućih kuća u Mostaru također su potvrdili da je u HNŽ-u došlo do nestanka stikera za automobile.

Iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) tvrde da nisu upoznati s problemom vozača u HNŽ-u. Prema njihovoj evidenciji, MUP HNŽ-a trenutno raspolaže s 5.683 unutarnja stikera.  

- Uvidom u evidencije o zaprimljenim i potrošenim količinama unutarnjih stikera na lokacijama na dan 16. studenog 2015. godine utvrđene su zalihe neiskorištenih unutarnjih stikera na lokacijama nadležnih organa za registraciju vozila (MUP Republike Srpske, županijski MUP-ovi i Javni registar Brčko distrikta).

Prema toj evidenciji, MUP HNŽ trenutno raspolaže sa 5.683 unutarnja stikera, rekli su za Patriju iz IDDEEA-e.

- Također, na osnovu ovih podataka i raspoloživih zaliha koji se nalaze u IDDEEA-i izvršena je raspodjela preostalih količina unutarnjih stikera po lokacijama nadležnih organa koje će biti dostavljene u narednom razdoblju u skladu s potrebama. U toj raspodjeli MUP-u HNŽ će biti isporučeno još 4.800 unutarnjih stikera. 

IDDEEA je već ranije upozorila Vijeće ministara da bi moglo doći do problema nestanka stikera za automobile. Vijeće je nakon toga zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi prijedlog izmjene zakona kojim bi se prilikom registracije vozila izdavale potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabavki stiker naljepnica. No, do izmjene tog zakona još nije došlo.

Preraspodjela stikera

Iz IDDEEA-e navode da su MUP-ovima sugerirali da vode evidenciju o broju neiskorištenih stikera na lokacijama koja su im u nadležnosti. Ukoliko na nekoj lokaciji za registraciju vozila ima više unutaršnjih stikera nego što su stvarne potrebe, nadležnom organu je omogućeno da izvrši prezaduživanje pakiranja stikera na drugu lokaciju za registraciju vozila. 

Predloženo im je da se pakiranja stikera koje će IDDEEA isporučiti nadležnim organima rasporede po lokacijama za registraciju vozila u skladu sa stvarnim potrebama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.