SDA - SNSD:

Vlast trebaju formirati stranke koje su dobile povjerenje građana

Vlast trebaju formirati stranke koje su dobile povjerenje građana
22.01.2019.
u 18:05
Pogledaj originalni članak

Izaslanstva SDA i SNSD-a održale su danas sastanak na kome su razgovarali o implementaciji izbornih rezultata i zaključili da je potrebno što prije konstituirati vlast.  

Nakon sastanka zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović najavio je da će naredni sastanak biti održan početkom veljače. 

- Iskazali smo spremnost obje političke stranke da zajedno sudjelujemo u radu novog Vijeća ministara, otvorili smo određena pitanja oko kojih se slažemo, kao što je put BiH ka EU – naveo je Osmanović.  

Također, kako je dodao, razgovarali su o suradnji na poboljšanju odnosa između susjednih zemalja i dogovorili da se ponovno sastanu početkom veljače da bi detaljnije razgovarali u pogledu imenovanja predsjedatelja Vijeća ministara BiH od Predsjedništva BiH.  

Osmanović je napomeno da na ovom prvom sastanku nije razgovarano o preraspodjeli resora,  ali da su suglasni da stvari treba ubrzati.

- Otvorili smo mnoga pitanja, ima značajan broj pitanja oko kojih se slažemo, ali i onih pitanja oko kojih nemamo suglasnost, kao što je pitanje MAP-a, ali smo ostavili da u veljači i ta pitanja otvorimo. Postoji i spremnost da se 'spusti lopta' i da uđemo krajnje ozbiljno u implementaciju izbornih rezultata – istaknuo je Osmanović.

Izrazio je nadu da će u veljači napraviti konkretne poteze u tom pravcu.

Zaključak sastanka, kako je kazao Staša Košarac iz SNSD-a, jeste da je što prije potrebno formirati vlast na razini BiH.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje je da je za građane BiH najbolje da vlast konstituiraju izborni pobjednici u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

- Ono što je sasvim izvjesno jeste da pri implementaciji izbornih rezultata treba poštovati volju birača, a to je da SNSD čini strukturu vlasti na zajedničkoj razini i u izvršnom organu, ali isto tako da se u FBiH iskristalizira, definira tko je taj tko će zajedno sa SNSD činiti strukturu vlasti - rekao je Košarac i dodao da nesumnjivo SDA ima taj kapacitet.

U izaslanstvu SDA na sastanku bili su: Denis Zvizdić, Adil Osmanović i Šemsudin Dedić, a u delegaciji SNSD-a Nebojša Radmanović, Staša Košarac i Nikola Špirić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.