Odustali od blokade

Vlada ZDŽ sutra uplaćuje 100.000 KM za 700 radnika Krivaje

Vlada ZDŽ sutra uplaćuje 100.000 KM za 700 radnika Krivaje
19.07.2016.
u 16:54
Pogledaj originalni članak

Radnici Krivaje iz Zavidovića postigli su dogovor s premijerom Zeničko-dobojske županije Miralemom Galijaševićem. Vlada ZDŽ uplatit će sutra dio toplog obroka za oko 700 radnika Krivaje. Partnerska grupa, koja je Krivaju privatizirala 2014. godine, duguje im osam plaća, piše novinska agencija Patria. 

Radnici Krivaje, koja je nekad bila vodeća tvrtka u drvnoj industriji u BiH, blokirali su zgradu Općine u Zavidovićima jučer i danas. Premijer Galijašević obećao je manju pomoć radnicima, nakon čega su radnici odustali od daljnje blokade zgrade Općine.

Jedna od predstavnika radnika Besim Husić rekao je za NAP da im je Vlada FBiH do sada nekoliko puta obećavala pomoć, ali pomoć nikada nije stigla. Nadaju se da će im pomoći županijska Vlada. 

Partnerska grupa, koju čini nekoliko manjih lokalnih tvrtki privatizirali su Krivaju od stečajnog upravnika 2014. godine. Prema ugovoru, novi vlasnik imao je obvezu investirati u tvrtku, otvoriti nova radna mjesta, te unaprijediti proizvodnju. Partnerska grupa nije ispunila obveze iz ugovora. Radnicima duguje osam plaća. Nije im uplaćeno ni zdravstveno osiguranje. Radnici traže da se ugovor između Krivaje i Partnerske grupe raskine.

Husić kaže da će se pred Županijskim sudom u Zenici uskoro održati ročište na kojem očekuju da ugovor između Krivaje i Partnerske gupe bude raskinut. Radnici traže novog investitora. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.