Mostar

Vlada HNŽ usvojila Nacrt Akcijskog plana Reformske agende

Vlada HNŽ usvojila Nacrt Akcijskog plana Reformske agende
20.10.2015.
u 18:44
Pogledaj originalni članak

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici usvojila Nacrt Akcijskog plana Reformske agende za BiH za razdoblje od 2015. do 2018. godine za Hercegovačko-neretvansku županiju, koji sadrži ključne akcije i prioritete Vlade do 2018. godine. Vlada u prethodnom sazivu prihvatila je Reformsku agendu, a nova Vlada, na prvoj sjednici, dala jasnu zadaću ministarstvima i tijelima županijske uprave da izrade pojedinačne akcijske planove, koji su objedinjeni u Nacrt Akcijskoga plana, koji će biti upućen u Skupštinu.

U svezi s radom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Informaciju o položaju osoba s invaliditetom u HNŽ, u kojoj su, pored analize postojećega stanja, navedene mjere koje treba poduzeti kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom. Posebno je istaknuta obveza donošenja lokalnoga plana aktivnosti za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. 

Također, Vlada je usvojila Program utroška sredstava za javne kuhinje, prema kojem je za rad Narodne kuhinje Crvenoga križa Grada Mostara i za Pučku kuhinju Mostar izdvojeno po 30.000 KM, a za Narodnu kuhinju Merhameta u Jablanici 15.000 KM.

Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu, Vlada je usvojila Uredbu o izmjeni Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja HNŽ kojom se, u sklopu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, formira Služba za radiološku, kemijsku i biološku zaštitu, koja će, u slučajevima prirodnih i drugih nesreća, vršiti kontrolu higijensko-epidemiološke situacije te organizirati i provoditi protuepidemijske mjere. Također, Vlada je donijela Odluku kojom se Ajdin Teletović imenuje za zapovjednika, a Eugen Ćubela za načelnika Županijskoga stožera civilne zaštite.

Vlada je danas nastavila aktivnosti s ciljem racionaliziranja troškova rada županijske uprave, te donijela Odluku kojom se maksimalna mjesečna naknada za rad u svim radnim tijelima ograničava na iznos do 200 KM.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.