Ostvaren prvi cilj

Vlada HNŽ uspjela stabilizirati financije i redovitost svih plaćanja

Vlada HNŽ uspjela stabilizirati financije i redovitost svih plaćanja
08.06.2016.
u 16:51
Pogledaj originalni članak

Iako se nakon preuzimanja dužnosti u mjesecu rujnu 2015. godine suočila s nizom problema, osobito onih financijske naravi, a koje su u velikoj mjeri  rezultat tužbi i izvršnih sudskih pravosnažnih presuda, Vlada Hercegovačko- neretvanske županije uspjela je stabilizirati financije i redovitost svih plaćanja iz Proračuna izvršavati u planiranom roku.

Činjenicu da su se ne tako davno u ovoj Županiji plaće za prethodni mjesec isplaćivale koncem tekućeg mjeseca ili kasnije, a obveze dobavljačima i druge obveze iz Proračuna s kašnjenjem i od nekoliko mjeseci, Vlada je u samo devet mjeseci svoga rada drastično promijenila. 

Ostvaren je prvi cilj - stablizirane su javne financije HNŽ.

Realnim i odgovornim planiranjem, racionalnim upravljanjem financijama i dosljednom provedbom usvojenih mjera štednje , ova Vlada je, a što ranije nikada nije bio slučaj, uspjela stvoriti uvjete  da se plaće korisnicima za prethodni, isplaćuju u prvom ili najkasnije drugom tjednu tekućeg mjeseca, a sve ostale obveze u Zakonu predviđenom roku. Ove navode potvrđuje i činjenica da je već danas na tekućim računima korisnika Proračuna plaća za mjesec svibanj 2016. godine.

Isto tako, Vlada je nizom konkretnih mjera iskazala spremnost krenuti u rješavanje najvećeg financijskog izazova,  pravosnažnih sudskih presuda.  Na tom tragu, u dokumentu okvirnog Proračuna za razdoblje 2016- 2018. godine, Vlada je planirala  9 milijuna maraka, a značajan broj do sada potpisanih sporazuma o izvansudskoj nagodbi pokazatelj su konkretnih rezultata rada po ovom pitanju. Neupitno je opredjeljenje Vlade da se ovo pitanje  konačno riješi i da problem sudskih tužbi,  star više od desetljeća, bude  riješen na zadovoljstvo svih koji su kroz tužbe i sudske presude ostvarili određena financijska prava.

Imajući na umu financijsko stanje u drugim županijama, Federaciji i Bosni i Hercegovini, izražavamo čuđenje kontinuiranim najavama pojedinih sindikalnih lidera o navodnoj potrebi dodatnog pritiska na Vladu. Poštujući pravo na prosvjed i sve druge oblike sindikalnih aktivnosti, kao vrhunska dostignuća demokracije, sindikalne lidere molimo da pri planiranju svojih aktivnosti narečene činjenice uzmu u obzir i da one budu dio svih razgovora socijalnih partnera,  za  koje je ova Vlada uvijek otvorena, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.