Herceg - Skočibušić

Vlada HNŽ prepoznala je važnost Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti

Vlada HNŽ prepoznala je važnost Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
08.02.2018.
u 19:15
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg danas je  primio ravnatelja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar mr. sc. Sinišu Skočibušića.

Razgovarano je o važnosti postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, budućim aktivnostima i planovima unapređenja rada, kao i o problemima s kojima se uposlenici Centra susreću u njihovu djelovanju, te o daljnjim koracima za unapređenje cjelokupne zdravstvene djelatnosti u HNŽ.

„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala je važnost postojanja i djelovanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, te sukladno svojim mogućnostima, kontinuirano financijski pomaže oko nabave medikamenata ključnih u liječenju štićenika tog Centra“, kazao je predsjednik Herceg, zaključivši kako će Vlada i u budućnosti biti na raspolaganju za korektnu suradnju s vodstvom Centra.

„Zahvaljujući razumijevanju predsjednika Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti dodijeljena su financijska sredstva iz Rebalansa Proračuna HNŽ koja će biti od velike pomoći za redovito financiranje djelatnosti, liječenje naših štićenika i koja će biti usmjerena na obnovu prostorija koje su nam, također, od iznimne važnosti“, rekao je mr.sc. Siniša Skočibušić, ravnatelj Centra.

Inače, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar djeluje od 1999. godine i provodi liječenje ovisnika o psihoaktivnim tvarima kroz socijalnu i farmakološku potporu prema međunarodnim i domaćim usvojenim medicinskim smjernicama i programima liječenja ovisnika. Centar mjesečno ima oko 200 pacijenata iz regije i većinu njih liječi metadonskom terapijom, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.