sjednica

Vlada Brčkog usvojila rebalans proračuna za 2019. godinu

Vlada Brčkog usvojila rebalans proračuna za 2019. godinu
22.11.2019.
u 14:19
Pogledaj originalni članak

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je drugi po redu rebalans za 2019. godinu u iznosu od oko 18 i pol milijuna maraka, priopćeno je iz te vlade.

Direktor Direkcije za financije Mato Lučić kazao je kako je dobro što je Vlada danas usvojila rebalans kako bi se konačno službenici iz stare zgrade Policije preselili u novu zgradu, kao i da svi oni koji imaju po zakonu pravo na materinski dodatak ostvare svoja prava.

„Za materinski dodatak u rebalansu izdvojena su sredstva u iznosu od 1.300.000 maraka, Odjeljenju za javnu sigurnost za nabavku tri vatrogasna vozila izdvojeno je 725.500 maraka, za preseljenje u novu zgradu Policije 1.490.000 maraka, dok su ostali dijelovi rebalansa tehničke i druge vrste amandmana. Mi smo uvećali prihode 1.659.000 maraka, izvorne prihode, a tu imamo i jedan grant od sukcesije bivše Jugoslavije u iznosu od 100.000 maraka što je ušlo u ovu računicu", kazao je, uz ostalo, Lučić.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je i Program za raspodjelu sredstava novčane pomoći obitelji poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida, kao i Program za razvojačene branitelje i članove obitelji umrlog razvojačenog branitelja.

Šef Službe za braniteljsko - invalidsku zaštitu Brčko distrikta BiH Senad Bešić kazao je kako je stvoren pravni okvir za daljnje postupanje i realizaciju ovih sredstava koja su u proračunu Brčko distrikta BiH za 2019. godinu za ova dva programa planirana u iznosu od po 600.000 maraka.

„Kada je u pitanju prvi program, svakom od udruženja obitelji poginulih branitelja i udruženja ratnih vojnih invalida s ovih prostora pripada iznos od po 100.000 maraka i bit će realiziran u skladu s kriterijima i programom o raspodjeli do isteka 2019. godine. Očekuje se danas i raspisivanje javnog poziva. Kada je u pitanju drugi program, sredstva se dijele proporcionalno tj. na udruženja iz sva tri konstitutivna naroda koji žive na ovim prostorima, i to u iznosu od po 200.000 maraka. Naglašavam da u javnom pozivu postoje opći i posebni kriteriji koji moraju biti ispunjeni u smislu mogućnosti ostvarivanja ove vrste prava”, kazao je Bešić.

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.