VLADA HNŽ:

VIŠE OD 3,3 MILIJUNA KM ZA SUDSKE PRESUDE

VIŠE OD 3,3 MILIJUNA KM ZA SUDSKE PRESUDE
23.11.2021.
u 15:22
Pogledaj originalni članak

Na današnjoj sjednici, Vlada je usvojila Odluku o pokretanju postupka zaključenja Ugovora o izvansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima. Istaknuto je kako je obuhvaćeno 465 tražitelja potraživanja u iznosu od ukupno 2.368.940 KM. Također, naglašeno je kako će, kroz Izmjene i dopune Proračuna, biti isplaćeno i dodatnih milijun KM za redovita potraživanja što je ukupno 3.368.940 KM za tu namjenu.
Na taj način, nakon realiziranja određenih zaključaka po sindikalnim traženjima, ispunjavaju se i zaključci vezani za ostale zahtjeve o kojima je postignuta suglasnost sa sindikatima proračunskih korisnika. U raspravi je iznova ponovljeno kako je Vlada od 2016. do danas iz Proračuna HNŽ-a, kroz redovito izvršenje sudskih presuda i u postupku izvansudskih nagodbi, tražiteljima isplatila oko 20 milijuna KM.

Vlada je danas započela raspravu o izradi Izmjena i dopuna Proračuna za 2021. godinu, Nacrta Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu te financijskih planova izvanproračunskih fondova. Temeljem rasprava utvrđene su smjernice za izradu nacrta tih najbitnijih županijskih financijskih dokumenata o kojima će se izjasniti Vlada, a potom i Skupština. Naglašeno je kako su, u mandatu ove vlade, financijski dokumenti uvijek donošeni u tekućoj za sljedeću godinu, te će biti poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi i 2022. godina otpočela s usvojenim financijskim dokumentima. Također, razmotrena su i prihvaćena izvješća o izvršenju Proračuna HNŽ-a i Tekuće pričuve za razdoblje od 1.1. do 30.9.2021. godine.

Nastavajući dugogodišnji projekt potpore mladima i studentima, Vlada je usvojila Zaključak o raspisivanju natječaja za stipendije za akademsku 2021./2022. godinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.