obilježavanje godišnjice genocida

Vilić s EUFOR-om obišao područje Potočara i Srebrenice, sve spremno za 11. srpnja

Foto: Patria
Vilić s EUFOR-om obišao područje Potočara i Srebrenice, sve spremno za 11. srpnja
10.07.2018.
u 19:50
Pogledaj originalni članak

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH u sklopu aktivnosti operativnog Stožera „Srebrenica 2018.“ izvršila je koordinaciju svih aktivnosti na izvanrednom osiguranju te poduzima sve neophodne mjere i radnje u cilju neometanog obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima, Sigurne zone UN-a Srebrenica i ukopa identificiranih žrtava genocida iz srpnja 1995. godine.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela danas je s pripadnicima EUFOR-a helikopterom nadletio područje Srebrenice i Potočara, a u izjavi za novinsku agenciju Patria kaže da su pored pripadnika Direkcije, u punom kapacitetu učešće uzeli i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, EUFOR-a, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i nadležnih županijskih Ministarstava unutarnjih poslova, javlja Patria. 

- Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u suradnji sa svim partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH, provode mjere i radnje planiranom dinamikom. Direkcija je putem kanala za međunarodnu razmjenu informacija, ostvarila međunarodnu policijsku suradnju i do sada nisu dostavljene informacije koje bi mogle na bilo koji način ugroziti obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici – istaknuo je Vilić.

Direktor DKPT-a ističe i da Operativni stožer usko surađuje s Organizacijskim odborom za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Sigurne zone UN-a Srebrenica, protokolom i medijima.

- Surađujemo sa svima u cilju efikasnog odvijanja planiranih aktivnosti. Molimo sve koji planiraju dolazak u Potočare 11. srpnja da se pridržavaju uputa policijskih službenika prilikom dolaska kao i uputa redarske službe Memorijalnog kompleksa i groblja kako bi sve unaprijed planirane aktivnosti protekle na dostojanstven način – dodao je Vilić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.