sjednica

Vijeće ministara BiH sutra o prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona

Vijeće ministara BiH sutra o prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona
07.02.2017.
u 16:10
Pogledaj originalni članak

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sutrašnjoj sjednici trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju postupka prodaje objekata diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zainteresiranost nijedne države nasljednice bivše SFRJ.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o utrošku grant sredstava za realizaciju Revidiranog akcijskog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite u BiH za 2015. godinu kao i Informacija o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta „Izgradnja glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo“.

Ne predviđenom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za analizu primjene Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, kao i Prijedlog odluke o određivanju upotrebe dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za financiranje druge faze digitalizacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.