RECEPT

Varivo bez zaprške s kojim ne možete pogriješiti čak i ako ne znate kuhati!

Varivo bez zaprške s kojim ne možete pogriješiti čak i ako ne znate kuhati!
04.04.2020.
u 09:27
Pogledaj originalni članak

Varivo se može napraviti od svake namirnice, samo pod uvjetom da u njemu bude povrća svih vrsta – od kupusa do krumpira, luka i češnjaka, cjelokupnog inventara od tikvica, patlidžana, paprike, rajčice i raznih vrsta grahorica, piše Ordinacija.hr.

Varivo od slanutka

Sastojci: 

  • 200 g suhog slanutka
  • 30 g prosa
  • 1 batat
  • 1 glavica luka
  • 1 šalica korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 poriluk
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • malo nasjeckane pancete/špeka

začini:

  • sol
  • papar
  • crvena slatka paprika
  • lovorov list

 

Postupak: 

Slanutak namočiti večer prije te drugi dan skuhati dok ne omekša. Na ulju pirjati luk i češnjak, dodati začine i nasjeckanu pancetu. Dodati korjenasto povrće i podliti vodom. Dok jelo kuha na laganoj vatri, ostatak povrća oprati i nasjeckati. Ubaciti nasjeckani batat i proso te nakon par minuta dodati i poriluk i kuhani slanutak. Pustiti da lagano kuha još par minuta uz povremeno miješanje, da se okusi prožmu. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.