SMEDEREVO

Varao ljude nudeći im posao u Austriji i Njemačkoj

Varao ljude nudeći im posao u Austriji i Njemačkoj
14.01.2016.
u 12:22
Pogledaj originalni članak

- Muškarac iz Smedereva uhićen je zbog sumnje da je, od najmanje 20 osoba u Beogradu i drugim gradovima Srbije, prevarom uzeo novac lažno im nudeći posao u Austriji i NJemačkoj, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

Muškarac čiji su inicijali Z.J. /47/ prvo je davao oglase na jednoj televiziji, a potom je ženama koje su se javile obećavao radne vize u Austriji i Njemačkoj.

Od njih je zauzvrat tražio da otvore tekuće račune na svoje ime u jednoj banci i da mu daju platne kartice kako bi mu na njih stizale uplate drugih klijenata.

Nakon toga je na jednoj stranici i u raznim tiskanim medijima na republičkom i lokalnom nivou, predstavljajući se kao vlasnik hotela u Bregencu u Austriji i direktor građevinskog poduzeća "Tim gradnja" u Njemačkoj, davao oglase u kojima je nudio zaposlenja, radne vize i pozajmice sa kamatnom stopom od tri do četiri posto na godišnjem nivou.

Građanima koji su se javljali na oglas se, predstavljajući se kao Dejan, Dragan, Goran, Ilija i Tomislav, tražio novac na ime taksi za radne vize i troškova sklapanja ugovora o pozajmicu.

Taj novac je tražio da uplate na tekuće račune žena čije je kartice u međuvremenu uzeo, a nakon uplate je podizao novac na bankomatima.

Prilikom uhićenja, policija je kod osumnjičenog pronašla falsificirane isprave na tuđe ime, sa njegovom fotografijom.

On je osumnjičen za kaznena djela prijevare i falsificiranje isprave.

Do sada je na ovaj način oštećeno 20 građana, a policija sumnja da je broj oštećenih veći, pa ih poziva da se jave Policijskoj stanici Čukarica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.