Čitluk

Uz 100 godina župe kamen temeljac za novu crkvu

Uz 100 godina župe kamen temeljac za novu crkvu
22.11.2018.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

U nedjelju, 25. studenoga, župljani Čitluka proslavit će svetkovinu Krista Kralja, nebeskog zaštitnika svoje župe, koja ujedno proslavlja i jubilarnu 100. obljetnicu osnutka. Svetkovina Krista Kralja pada uvijek u posljednju nedjelju liturgijske (crkvene) godine prije početka došašća (adventa).

Središnja svečana sveta misa na samu svetkovinu Krista Kralja (u nedjelju, 25. studenoga) slavit će se u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku u 11 sati. Prije početka svete mise u blizini postojeće župne crkve svečano će biti blagoslovljeni kamen temeljac i gradilište nove čitlučke župne crkve. Inače, za tu nedjeljnu veliku svetkovinu župljani Čitluka duhovno se pripravljaju trodnevnom duhovnom obnovom u čast svog patrona Krista Kralja. Trodnevna duhovna priprava vjernika počinje danas (četvrtak, 22. studenog), a kako je najavljeno, večernje svete mise tijekom trodnevnice vodit će fra Danko Perutina, gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru, fra Augustin Čordaš, širokobriješki kapelan i fra Ljubo Kurtović, župnik župe sv. Ante na Humcu.

– Krist Kralj zaštitnik je naše župe. Ove godine proslavljamo 100 godina od osnutka župe. Ova trodnevna priprava važna je za našu župu kao priprava za blagdan našega zaštitnika. Dužni smo sudjelovati u pripravi za proslavu ovoga blagdana. Stoga pozivamo sve vas dragi župljani na sudjelovanje u programu trodnevnice – stoji u župnim obavijestima iz župe Krista Kralja.

Sve su to razlozi zbog kojih se očekuje da će i ove godine svake večeri u molitvenim programima trodnevnice te na samu svetkovinu Krista Kralja svečanostima nazočiti mnoštvo župljana Čitluka i ostalog vjerničkoga puka iz cijeloga Brotnja. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.