Vlada Federacije BiH

Utvrditi odstupa li trasa plinovoda Zenica - Travnik od projekta

Utvrditi odstupa li trasa plinovoda Zenica - Travnik od projekta
13.10.2016.
u 14:33
BH-Gas je zadužen i da, u roku od 90 dana, utvrdi je li i u kojoj mjeri trasa plinovoda Zenica - Travnik na terenu odstupa od projektirane, razloge odstupanja, kao i sve okolnosti vezane za polaganje tri PEHD cijevi,umjesto dvije u isti rov s plinovodom.
Pogledaj originalni članak

Vlada Fedetracije BiH je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije vezanu za realizaciju zaključka sa sjednice od 8. lipnja 2016. godine, koja se odnosi na izradu izvješća Komisije za reviziju i izvođenje projekta „Uplinjavanja Srednjobosanske županije”.

Prihvativši ovo izvješće, Vlada je zadužila BH-Gas d.o.o. Sarajevo da, u cilju zaštite imovine i interesa ovog društva i Federacije BiH, poduzme sve potrebne pravne radnje u postupku koji se vodi pred Arbitražnim sudom Vanjskotrgovinske komore BiH.

BH-Gas je zadužen i da, u roku od 90 dana, utvrdi je li i u kojoj mjeri trasa plinovoda Zenica - Travnik na terenu (stvarno izvedeni radovi) odstupa od projektirane, razloge odstupanja, kao i sve okolnosti vezane za polaganje tri PEHD cijevi (suprotno projektnoj dokumentaciji i odobrenju za građenje), umjesto dvije u isti rov s plinovodom.

BH-Gas je dužan odmah poduzeti sve potrebne mjere na zaštiti ljudi i imovine na plinovodu i u njegovom okruženju, te o uočenim nepravilnostima i nedozvoljenim radnjama hitno obavijestiti nadležne policijske uprave i Federalno ministarstvo unutarnjih poslova, uključujući i nadležna županijska tužiteljstva.

BH-Gas će redovito informirati Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o realizaciji današnjih zaključaka, kao i drugih aktivnosti vezanih za projekt „Uplinjavanja Srednjobosanske županije”, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.