mostar

Ususret Svjetskom danu Down sindroma: 'Sunčana strana dlana' u Mostaru

Ususret Svjetskom danu Down sindroma: 'Sunčana strana dlana' u Mostaru
21.03.2018.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

U četvrtak 22.3. 2018. godine BoHeMSA LC Mostar tradicionalno organizira „Sunčanu stranu dlana“ kojom obilježava Svjetski dan Down sindroma. Tom prilikom studenti medicine žele sve građane grada Mostara i okolice, a osobito one koji na to imaju izravan utjecaj, podsjetiti da je potrebno više zalaganja i zajedničkog rada kako bi osobe s poteškoćama u razvoju dobile svoju šansu za normalnu svakodnevicu. "Naš volonterski rad samo je mali dio slagalice koja zahtjeva ulaganje u obrazovanje i zdravstvenu skrb koja bi im pomogla da poboljšaju svoju startnu poziciju i nađu svoje mjesto u društvu", kazali su studenti medicine.

"Sunčana strana dlana održat će se u sportskoj dvorani OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom brijegu s početkom u 09:00 sati gdje ćemo kroz različite radionice s djecom i odraslima obilježiti ovaj dan s nadom da ćemo zajedno osigurati bolje uvjete života za osobe s poteškoćama u razvoju", poručili su organizatori.

U projektu sudjeluju Udruga za Down sindrom Mostar, OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar, Srednja turističko ugostiteljska škola, Centar Los Rosales, gradski vrtići te Caritas s udrugama Nazaret, Sveta Obitelj i Emanuel.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.