sjednica

Ustavnopravna komisija Doma naroda PSBiH podržala ovogodišnji proračun

Foto: Fena
Ustavnopravna komisija Doma naroda PSBiH podržala ovogodišnji proračun
24.01.2018.
u 12:08
Pogledaj originalni članak

 Članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrdili su na današnjoj sjednici da je Prijedlog zakona o Proračunu institucija i međunarodnih obaveza za 2018. godinu usuglašen s Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Zastupnički dom prošlog tjedna usvojio je prijedlog ovog zakonskog rješenja, a o njemu bi se na sjednici koja je zakazana za sutra trebali izjasniti i izaslanici Doma naroda PSBiH.

Ovogodišnji proračun iznosi 1,9 milijardi KM, pri čemu je za financiranje bh. institucija predviđeno oko 950 milijuna KM, a za servisiranje vanjskog duga nešto više od milijardu KM.

Podržani su i principi Prijedloga zakona o dopunama Kaznenog zakona BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputila zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Aleksandra Pandurević.

Ovim zakonom se onemogućava ublažavanje kazne i zamjena zatvorske kazne novčanom, osobama osuđenim na kaznu zatvora za kaznena djela protiv integriteta BiH, terorizma i u vezi s terorizmom.

Komisija je utvrdila i da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima, usuglašen s Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH.

Na ovaj način pravo na policijski dodatak, osim policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.