„Kruh sv. Ante“

Uspješno provedena humanitarna akcija 'Za nasmijana lica i puno petica'

Uspješno provedena humanitarna akcija 'Za nasmijana lica i puno petica'
25.09.2018.
u 20:15
Pogledaj originalni članak

Humanitarno-karitativna organizacija (HKO) „Kruh sv. Ante“ uspješno je provela humanitarnu akciju „Za nasmijana lica i puno petica“, koju je pokrenula s ciljem prikupljanja školskog pribora, torbi i knjiga kako bi omogućili sretan polazak u školske klupe djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.

- Kupovina knjiga, školskog pribora i torbi, odjeće i obuće veliki je financijski izdatak za svakog roditelja. Željeli smo mališanima omogućiti da započnu novu školsku godinu ne razlikujući se od ostale djece - navode iz HKO "Kruh sv. Ante" te ističu da je humanitarna akcija uspješno provedena zahvaljujući dobročiniteljima koji su nesebično i velikodušno darovali sve potrebno za školarce.

- Tako smo uspjeli osigurati i ruksake, pernice i sav školski pribor. Djelatnice „Kruha sv. Ante“ posjetile su djecu u njihovim domovima u uručile im školske pakete. Djeca nisu skrivala oduševljenje i svoju zahvalnost iskazala su širokim osmjesima i zagrljajima. Bilo je zaista divno vidjeti i osjetiti koliko malo je njima dovoljno za sreću.

Dan proveden s njima podsjetio nas je kao smo zaboravili radovati se sitnicama i cijeniti ono što imamo. Prizor koji nam je ostao u sjećanju bila je gesta dječaka koji je, otvorivši svoj školski paket, vidio da ima dvije patent olovke te je jednu odlučio darovati svome prijatelji rekavši: „Ni njegova mama njemu ne može kupiti“ - naveli su iz HKO "Kruh sv. Ante".

 „Kruh sv. Ante“  je zahvaljujući donatorima Mennonite Central Committee-a (MCC) proširio akciju i obradovao još 2.000 mališana školskim setovima u osnovnim školama u Fojnici, Varešu, Kraljevoj Sutjesci, Bugojnu, Gučoj Gori, Vitezu, Novom Travniku, Travniku i Žepču.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.