vareš

Uskoro počinje “Bosanski gastro fest” na kraljevskom gradu Bobovcu

Uskoro počinje “Bosanski gastro fest” na kraljevskom gradu Bobovcu
08.05.2017.
u 19:09
Pogledaj originalni članak

Udruženje “Čuvari bosanske krune Bobovac” u subotu 20.5. 2017. godine oganizira jednu lijepu manifestaciju. Riječ je o „Bosanskom gastro festu na Kraljevskom gradu Bobovcu“ će se početi u 10 sati na platou ispred tvrđave Bobovac.

Kako se doznaje od Šabana Ibrišimovića, predsjednika udruženja “Čuvari bosanske krune Bobovac” cilj ove manifestacije koju su podržali udruženje za ruralni turizam Alterural iz Sarajeva i Općina Vareš na čelu s načelnikom Zdravkom Maroševićem, jeste promocija naše tradicije i multikulturalnosti, navodi Hrvatski radio Bobovac.

Sudionici manifestacije će pored domaćina i organizarotora iz Udrženja “Čuvari bosanske krune Bobovac” biti još: Udruženje žena za ruralni razvoj “Zvijezda” Vareš, Udruga žena Strica Zaruđe, Bošnjačka zajednica kulture Preporod Vareš, Udruženje žena Budoželje, Forum žena Pogar, Udruga Izvorno vareško, Udruga žena Katarina i Udruženje građana Sultanov konak iz Kraljeve Sutjeske. Članice spomenutih udruženja će imati bogatu gastro ponudu tradicionalnih jela bosanske kuhinje i umjetničkih ručnih radova. Osim toga sudjelovat će u natjecanju za najbolje pripremljeni desert, a spravljat će bosanske ružice. Po programu je predviđeno i natjecanje u starim narodnim sportskim igrama i disciplinama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.