“HVO – prošlost koja ne blijedi”

Uskoro kreće projekt udruge Rubikon, a tiče se Hrvatskoga vijeća obrane

obljetnica HVO Mostar
hvo
27.04.2022.
u 17:30
Rubikon će organizirati pet radionica u obliku okruglih stolova koji će biti otvoreni za javnost, a u pet glavnih gradova županija s (relativnom) hrvatskom većinom
Pogledaj originalni članak

Važan projekt koji provodi Udruga Rubikon, a koja je i izdavač portala Bild.ba, uskoro kreće s realizacijom.

Riječ je o projektu “HVO – prošlost koja ne blijedi” koju Rubikon organizira u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Naime, Rubikon će organizirati pet radionica u obliku okruglih stolova koji će biti otvoreni za javnost, a u pet glavnih gradova županija s (relativnom) hrvatskom većinom, piše Bild.ba.

Na okruglim stolovima će o HVO-u i akcijama HVO-a na tom području govoriti ljudi koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu djelujući pri HVO-u. Sva predavanja će biti snimljena i audiovizualno dostupna na društvenoj mreži YouTube, a pri završetku projekta Rubikon će objaviti i veliku online publikaciju sa svih predavanja.

Na ovaj način, svi oni koji u budućnosti budu voljni istraživati o HVO-u, imat će relevantne podatke i izjave sudionika koji će im moći koristiti u znanstvene svrhe.

Projekt će biti završen tijekom ove godine, a održava se diljem cijele BiH, odnosno u pet glavnih gradova spomenutih županija. Nositelj projekta je Udruga Rubikon, a glavni medijski pokrovitelj internetski portal Bild.ba.

Projekt će se održati u Širokom Brijegu – kao glavnom gradu Županije Zapadnohercegovačke, potom u Mostaru, Livnu, Travniku te u Orašju.

Projekt se organizira u spomen na tek obilježenu 30. godišnjicu osnutka HVO-a te je odgođen nekoliko tjedana zbog organizacijskih i tehničkih detalja.

Dodajmo i da je 30. obljetnica osnutka HVO-a sama po sebi događaj koji plijeni pažnju pa su organizatori odlučili prolongirati sam početak projekta.

Organizatori će o mjestu i vremenu prvog okruglog stola na vrijeme obavijestiti zainteresiranu javnost.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.