Upravni odbor UNO

UNO ponovno raspravlja o trošarinama

UNO ponovno raspravlja o trošarinama
29.09.2017.
u 14:57
Set zakona o povećanju trošarina bit će dostavljen Vijeću ministara BiH koje će ga uputiti u parlamentarnu proceduru.
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH održat će u ponedjeljak, 2. listopada 23. i 24. sjednicu u sjedištu Uprave u Banjoj Luci.

Na dnevnom redu 24. sjednice bit će razmatran i Nacrt zakon o izmjenama i dopunama zakona o trošarinama u BiH, te nacrti zakoni o izmjenama i dopunama zakona o sustavu neizravnog oporezivanja te uplatama na Jedinstveni račun i raspodjelu prihoda, piše Klix.ba. 

Prema predloženom dnevnom redu na 23. sjednici, između ostalog, bit će razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje srpanj - rujan, te razmatranje prijedloga privremenih poravnanja među entitetima, kao i informacija o stanju i aktivnostima UNO za prvo polugodište ove godine i proračunskom planu za 2018. godinu, kao i niza pravilnika iz oblasti rada UNO.

Set zakona o povećanju trošarina bit će dostavljen Vijeću ministara BiH koje će ga uputiti u parlamentarnu proceduru. 

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ovaj tjedan počeo je obavljati konzultacije s državnim parlamentarcima kako bi se i njihovi prijedlozi, a koji su prihvatljivi, ugradili u novi prijedlog. 

Podsjećamo, jedan od uvjeta za dobivanje druge tranše sredstava iz kredita MMF-a je usvajanje seta zakona o povećanju trošarina na naftu i naftne derivate.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.