ministar Hadžović

Učenici u HNŽ-u mogu se bez problema upisivati u srednje škole i na sveučilišta

Foto: ilustracija
Učenici u HNŽ-u mogu se bez problema upisivati u srednje škole i na sveučilišta
02.06.2020.
u 15:50
Svi nastavni procesi su u skladu sa zakonom završeni pa se učenici mogu neometano upisivati u srednje škole, odnosno sveučilišta
Pogledaj originalni članak

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi Hercegovačko-neretvanske žzupanije Rašid Hadžović izrazio je zadovoljstvo završetkom školske godine koja je prekinuta 13. ožujka usljed pandemije covida -19, podsjetivši kako je prekinuti nastavni proces uspješno uspostavljen online sustavom te tako i završava.

- Ministarstvo obrazovanja je zadovoljno završetkom školske godine i načinom kako su se ponašali nastavnici, učenici i roditelji tijekom online nastavnoga procesa i mislimo da smo ipak perfektno završili ovu školsku godinu s obzirom na težak početak koji smo imali 13. ožujka (usljed pandemije koronavirusa) koji nas sve zajedno zatekao i s obzirom da nismo bili spremni na ovakav način održavanja nastave - ocijenio je ministar Hadžović u izjavi za Fenu. 

Mišljenja je kako su sada učenici i nastavnici stekli potrebne vještine i za online nastavu.

-Sada imamo platforme, nastavnike i učenike koji su educirani i bez ikakvih problema mogu provodit online nastavu u svim školama na području županije - dodao je.

Kada je riječ o upisu učenika u srednje škole i maturante koji se upisuju na visokoškolsko obrazovanje, ministar Hadžović je istaknuo kako oni ni na koji način neće biti oštećeni.

-Svi nastavni procesi su u skladu sa zakonom završeni pa se učenici mogu nesmetano upisivati u srednje škole, odnosno sveučilišta. S druge strane, znanje koje su možda propustili tijekom online nastave, uvjeren sam da će biti nadoknađeno - poručio je resorni ministar u Vladi HNŽ-a.

Ministar je ranije kazao kako će učenici prilikom obrane maturskog, odnosno završnog rada biti oslobođeni usmenog dijela, a ocjena pismenog djela bit će konačna ocjena maturskog završnog rada, te da se ocjena iz ostalih nastavnih predmeta koji su sastavni dio mature izvodi iz zaključnih ocjena koje je učenik postigao tijekom školovanja u okviru tih nastavnih predmeta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.