modernizacija

U Vladi FBiH promjene, neka ministarstva će biti zamijenjena drugima

U Vladi FBiH promjene, neka ministarstva će biti zamijenjena drugima
23.02.2021.
u 19:17
Pogledaj originalni članak

Nakon današnjeg sastanka stranačkih izaslanstava HDZ-a BiH i SDA koje su predvodili predsjednici Dragan Čović i Bakir Izetbegović, bilo je govora o formiranju novog saziva vlasti na federalnoj razini. 

- SDA inzistira da se krene s formiranjem novog saziva na federalnoj razini, počevši od predsjednika FBiH pa prema Vladi FBiH. Moramo vidjeti imamo li za to dovoljno ruku, imamo li koalicijski kapacitet koji se provlači kroz Dom naroda FBiH. Ako nemamo, onda moramo već u ožujku popuniti dva nedostajuća mjesta kako bi SDA mogla dalje pregovarati o ostalim pitanjima, rekao je Izetbegović, piše Faktor. 

- Imamo Zakon o vladi, koji smo dogovarali, gdje ćemo neka ministarstva zamijeniti sa drugim. Vrijeme je da se moderniziramo, da se ide u skladu sa potrebama BiH, Federacije BiH. Ima tu još niz pitanja za koja je zainteresirana hrvatska strana. Dali smo sebi kratak rok, to će raditi najozbiljnije političari s federalne razine. Neće se moći riješiti sve odjednom, već da se ti sitni koraci naprave već u ožujku, te da se ide onda s pitanjima izmjena Izbornog zakona BiH – pojasnio je Izetbegović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.