Prognoza za 5 dana

U tjednu pred nama toplije uz više sunca

U tjednu pred nama toplije uz više sunca
13.03.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Sudeći prema najavama meteorologa, tjedan pred nama obilježit će uglavnom sunčano vrijeme, osobito u Hercegovini gdje će se dnevne temperature kretati oko 15 stupnjeva, piše Večernji list BiH. Danas će u BiH prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne očekuje se kiša. U Hercegovini bez oborina. Vjetar slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnoj Bosni, poslijepodne i u večernjim satima mogući su olujni udari vjetra.

U Bosni kiša

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Bosni biti pretežno oblačno s oborinama, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne očekuje se kiša, a u ostatku Bosne, uglavnom, susnježica i snijeg. Oborine slabog intenziteta. Poslijepodne i u večernjim satima postupni prestanak oborina. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 10 do 14 °C. U utorak u središnjim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčanije. U Hercegovini poslijepodne naoblačenje, što na jugoistoku može uvjetovati slabu kišu. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 11 do 15 °C. U srijedu pretežno sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima naoblačenje. U večernjim satima na istoku Bosne može biti slabe kiše. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 11 do 15 °C.

Četvrtak i petak

Prema prognozama europskih meteoroloških portala, u Bosni i Hercegovini će se i u četvrtak i petak zadržati sunčano vrijeme. A temperature će se u Hercegovini penjati i do 18 Celzijevih stupnjeva. Toplije će biti i u Bosni gdje će se dnevne temperature kretati između 7 i 13 stupnjeva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.