Poznati iz Hrvatske u rodnoj Hercegovini na odmoru

U rodnoj Hercegovini pronalaze mir i pune baterije za svakodnevne obveze

U rodnoj Hercegovini pronalaze mir i pune baterije za svakodnevne obveze
VL
Autor
Željko Andrijanić
16.08.2017.
u 20:00
Pogledaj originalni članak

Brojni poznati Hercegovci, koji su svoje znanje, intelektualne kvalitete i ljudske sposobnosti usmjerili u razvoj Republike Hrvatske, ovih dana borave u svojim domovima, na svojim ognjištima, piše Večernji list BiH. Ovih dana slavili su blagdan Velike Gospe, prisjetili se minulih, a lijepih vremena. Jedan od njih je i potpredsjednik Sabora Hrvatske i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je ovih dana u rodnom Ljubuškom.

Emotivna poruka

- Dok sjedim na mom rodnom hercegovačkom kamenu, sjećam se trenutaka kada je prije tri godine posljednji put “išao leći” moj otac koji mi je uzor u životu. Godine polako prolaze, zaspao si čvrsto i čekaš me na nekom ljepšem i boljem mjestu, a u srcu toliko želim da si opet tu, tu kraj stare majke, kraj svoje djece i svojih unuka i da si tu kraj mene. Bio si uvijek posvećen svojoj obitelji, onom što si činio, što si želio, onom što si govorimo i bio si ponosan na ono što si napravio u životu. U tvojim rukama sam se osjećao kao pijesak koji si držao na dlanovima ispruženih ruku, dovoljno zatvorenima da me zaštitiš od svih životnih vjetrova, a opet dovoljno otvorenima da mi daš slobodu. Uvijek si mi govorio da se usudim sanjati i da nikada ne odustajem od svojih snova. Bio si moja mirna luka i moj mir, a danas tražim neku drugu mirnu luku u kojoj ću naći svoj mir i u kojoj ću biti voljen i spokojan. Znaj da neću nikada odustati od svojih snova, a ti mirno spavaj, dragi ćaća moj - napisao je Milijan Brkić u emotivnoj poruci ispred rodne kuće u Ljubuškom. Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić u rodnom Ljubuškom je bila na svadbi, gdje su je gosti oduševljeno pozdravljali.

Zapjevali gangu

Ministar državne imovine RH Goran Marić ovih dana zapjevao je gangu u rodnim Grudama sa starim prijateljima, a govorio je i ispred crkve u Grudama u povodu predstavljanja knjige “Ganga - S izvora glas”. - Nema zahtjevnijeg recenzenta od zavičaja, kad dođete ovdje na mjesto gdje ste kršteni, onda ne možete ostati ravnodušni - kazao je Marić pored crkve i podsjetio na gangu koju je 1969. godine pjevao njegov otac u Dortmundu: “Kad zapjevam pa me mala čuje, stara joj se rana pojavljuje...”, a tu gangu pjevao je s ocem Damira Zorića, gospodarskog tajnika Matice hrvatske i poduzetnika, koji je također boravio u Grudama. U svojoj općini Grude, u Drinovcima, rodnom mjestu svojih predaka, odmara se i Branimir Glavaš, predsjednik HDSSB-a. Tu je ugostio i jednog od najpoznatijih istražitelja komunističkih zločina nad Hrvatima i autora brojnih knjiga Slovenca Romana Leljaka. Osim političara i gospodarstvenika, i druge javne osobe borave u svojoj Hercegovini. Prelijepa glumica iz Mostara Ornela Vištica pohvalila se tako fotografijama s rijeke Trebižat. Vratiti se rodnoj kući ili kući svojih roditelja za mnoge je neprocjenjivo. Kad ih umori težak i kompliciran javni život, svakodnevne obveze, pojavljivanje u medijima i Goran i Milijan i Marija i svi koji se bave javnim poslom rado krenu ondje gdje je njihov mir, gdje znaju da ih se čeka raširenih ruku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.