Načelnica općine Jezero Snežana Ružičić o brojnim projektima za privlačenje gostiju

U planu i kompleks za kožne bolesti na ljekovitom jezeru Đol

U planu i kompleks za kožne bolesti na ljekovitom jezeru Đol
25.03.2023.
u 16:15
Pogledaj originalni članak

Malena općina Jezero od davnina je bila mjesto svojevrsne ljepote u kojem je svoje utočište nalazila i drevna kraljica Teuta, piše Glas Srpske. Kako bi ovaj kraj postao raj za odmor, u planu su brojni projekti, a sve u cilju masovnijeg privlačenja gostiju iz cijeloga svijeta.

Avantura i izobilje mira

Iako po površini mala, turistima nudi avanturu na svakom koraku, ali i izobilje mira. Jezero se "ugnijezdilo" na raskrižju između Šipova, Mrkonjić Grada i Jajca, na samom ušću rijeke Plive u istoimeno jezero, a čist zrak, rafting, flyfishing, planinarenje, kajakarenje, paraglajding, lov i ribolov te vrhunska domaća gastroponuda kombinirana sa seoskim i kreativnim turizmom samo su dio potencijala zahvaljujući kojima Jezero može postati pravi mali turistički raj na zemlji. Upravo sve to tvrdi načelnica općine Jezero Snežana Ružičić govoreći o projektima kojima planiraju poboljšati turističke potencijale. - Izgradnja autokampa prvi je od njih i već tražimo sredstva za financiranje. U tijeku su i pregovori s investitorom za izgradnju motela kako bi se povećali smještajni kapaciteti, koji nisu na zavidnoj razini jer trenutačno imamo nekoliko registriranih seoskih kućanstava s 50-ak kreveta. Jedan od zanimljivih i turistički atraktivnih projekata je "Izvori kraljice Teute", koji je u fazi izrade i za čiju realizaciju tražimo investitore - kaže načelnica za Glas Srpske dodajući i kako su u planu izgradnja bungalova i turističkog kompleksa na jezeru Đol te obogaćivanje ugostiteljske ponude i razvijanje lovnoga turizma. U planu je i pokretanje agrarnog turizma, proizvodnja organske hrane, otvaranje turističkog infoureda, ali i moguća izgradnja kompleksa za kožne bolesti na jezeru Đol, prepoznatljivom po svojoj ljekovitosti. - Jedan od značajnijih projekata, a koji će biti dugoročan, jest otkupljivanje napuštenih gospodarstava na selu koja bi se dodijelila mladim bračnim parovima - istaknula je. Lani su imali primjetan rast broja posjetitelja u odnosu na prethodne godine, i domaćih i stranih, a ozbiljna prepreka daljnjem razvoju, navodi načelnica Ružičić, jest nepostojanje turističke organizacije. Prema riječima načelnice, općina s oko 1100 stanovnika trebala bi biti uvrštena u strategiju razvoja turizma RS-a kao jedna od prioritetnih destinacija netaknute prirode.

Rijetka biljka iđirot

- Razloga za takav pothvat je mnogo jer, osim zelenila, predivnih predjela i obilja vodenih tokova, ovaj je kraj jedno od najvećih staništa štiglića u Europi, a kod nas raste i rijetka biljka iđirot - kaže načelnica dodajući kako su se kao posebne teme na polju promocije Jezera, razvoja turizma i privlačenja gostiju posljednjih godina izdvojili događaji - krater Jezero na Marsu i nedavna priča o "zlatnoj groznici".

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.