Dragan Čović

U naredna 3 mjeseca ćemo imati usvojen Izborni zakon

U naredna 3 mjeseca ćemo imati usvojen Izborni zakon
29.04.2017.
u 15:01
Pogledaj originalni članak

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u emisiji INTERVIEW20 na BHT1 govorio je Europskom putu, Izbornom zakonu, ali i mnogim drugim zanimljivim temama.

O Europskom putu BiH i zastoju Čović je kazao kako zastoj postoji, ali da frustracije nema. 

- Možda jednog razočarenja, nekad na sebe, nekad na kolege, ali to kod mene  kratko traje, ne smijem sebi dopustiti luksuz da se bavim tim ili padnem u neko sivilo u razmišljanju. Vjerujte da ćemo u narednih 15 dana biti u Bruxelesu sa gospođom Mogherini i svim drugim dužnosnicima Europske unije u ime Ureda hrvatskog člana Predsjedništva, kao dio priprema za predsjedavanje Predsjedništvom u sedmom mjesecu i mnogih drugih sastanaka sa opet istim ciljem, do kraja godine kandidatski status. U tom našem planu biti će tjedna komunikacija s Bruxelesom, s ključnim dužnosnicima i siguran sam jednom mjesečno odlazak u Bruxeles da bi referirali što smo to uradili, napravili korekciju da još pomognemo da na nekoj razini neke stvari sustignemo, rekao je Čović. 

- Ja sam opet nepopraviljivi optimist, do kraja godine kandidatski status za Europsku uniju, kakvi god mi iznutra bili. Nema ništa važnije od europskog puta i MAP-a, one faze puta ka NATO savezu. Mislim da ćemo i to imati ove godine, naglasio je Čović.

O Izbornom zakon BiH Čović je kazao da na sastanku u Mostaru tema nije bila Izborni zakon i dato nije početak priče o Izbornom zakonu, to je kraj priče o Izbornom zakonu. 

- HDZ i SDA i druge stranke su krenule u priču o Izbornom zakonu od kada smo sjeli u ovo Predsjedništvo. HDZ i SDA su preuzele tu odgovornost da rade na tome, uz dogovor s predstavnicima srpskih stranaka, kada se mi dogovorimo oko nekih stvari, onda da njih upoznamo, s jednim uvjerenjem, ako mi riješimo pitanje u Federaciji da nećemo imati problem sa strankama u Republici Srpskoj. Od tada do danas HDZ i SDA, znači ne Bakir i Dragan, nego HDZ i SDA imao je bar deset službenih razgovora, gdje je minimalno bilo četvero ljudi za stolom s jedne i druge strane. Tema Mostar, tema članovi Predsjedništva, tema Dom naroda, to su tri krucijalne stvari, koje možemo povezati s odlukama Ustavnog suda BiH i kao nekakav prioritet, objasnio je Čović.

- Kada smo shvatili da to ne ide, na posljednjem sam sastanku predstavnika HDZ-a-SDA u ovom Predsjedništvu ponudio model kao neki sažetak prethodnih razgovora HDZ-a i SDA i kazao gospodinu iz druge stranke da je to ono što do sada razgovarali i ako imaju primjedbu na to da dostave u narednih 5 ili 10 dana. Kada smo shvatili da je to samo politička igra, da nitko ne misli ozbiljno razgovarati, onda sam kazao da, što se mene tiče igra je završena, da nema nikakve potrebe za sastancima, da ćemo mi kroz Klub Hrvata u Parlamentu ići s ovim prijedlozima, pa da tamo kažu šta misle o prijedlozima. Kada smo kod Izbornog zakona, mislim da ćemo u naredna 3 mjeseca imati usvojen Izborni zakon", rekao je Čović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RI
rikavac
18:45 29.04.2017.

Hahah hahah ko o kome Covic o izbornom zakon evo vec 20 godina i na kraju opet nista.

MA
Marijan
20:49 29.04.2017.

Čović je najveći izdajnik Hrvata u Bosni, njemu je Duduk važniji od posavskih Hrvata.