studentica Nina Lončar

U Mostaru je život uistinu divan!

Foto: klix.ba
U Mostaru je život uistinu divan!
18.12.2018.
u 18:00
Pogledaj originalni članak

Na nedavnoj dodjeli nagrada za najbolje studente u Federaciji BiH drugu godinu zaredom priznanje je dobila Nina Lončar, mlada Mostarka s izuzetnim akademskim, ali i izvannastavnim rezultatima.

Brojni planovi

Teško je nabrojati sve ono čime se Nina bavi, a zarazni optimizam njezin je zaštiti znak, piše Klix. Nina Lončar na diplomskom je Studiju pedagogije Sveučilišta u Mostaru i ima maksimalan prosjek 5.0. Ona je i TV voditeljica, suosnivačica Sveučilišnog teatra u kojem piše i režira dramske tekstove, obnaša dužnost predstavnice studenata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te djeluje i kao demonstratorica, odnosno predaje na fakultetu.

- Osim Federalne, dobitnica sam Rektorove i Dekanove nagrade za uspjeh, kao i nagrade člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda za najboljeg studenta. Svu snagu još uvijek uprežem k izgradnji sebe kao osobe te sve što radim dodatno samo je pravilna nadopuna mojih nedostataka prijeko potrebnih za budućnost. Da je lako, nije. Ali tako se, kažu, gradi uspjeh - govori Nina za Klix.

Kao voditeljica radi još od četvrtog razreda gimnazije, glumi, trči polumaratone...

Na drugoj godini fakulteta postala je članica kolektiva City TV-a, čiji je i danas dio.

- Iza sebe imam i nekoliko dnevnika koje sam radila u Sarajevu. Od sedme godine života amaterski plovim vodama glume i veoma sam sretna što konačno sebe ostvarujem po pitanju svog amaterskog stvaralaštva preko Sveučilišnog teatra. Istrčala sam i dva polumaratona u posljednjih godinu dana i ne planiram stati na tome. Trčanje je posebna strast koju vežem za svoj sportski duh, a to je ono što me drži fizički aktivnom i motiviranom za vježbanje kroz cijelu godinu. Naravno, imam ja još hobija, što je samo dobar znak da je moje slobodno vrijeme uvijek aktivno i ispunjeno te da mjesta za pasivni odmor i nema mnogo - kaže Nina Lončar.

Ninu su mediji, ali i šira javnost, posebno primijetili sredinom godine kad je Sveučilišni teatar izveo njezinu autorsku predstavu.

- U lipnju ove godine moja autorska predstava “Bo(r)ba” ugledala je svjetlo dana. Kolega iz srednje škole i ja smo odlučili pokrenuti jednostavnu ideju o nekoj vrsti dramske sekcije na Sveučilištu u Mostaru. Okupili smo studente audicijom te se tek nakon nekog vremena uvjerili da je priča urodila velikim projektom koji je zaista već sada toliko postigao – a na samom smo početku. Predstavu je pogledalo više od tisuću Mostaraca u samo dvije izvedbe, a nedavno smo je prikazali i u Zagrebu i Splitu. Moja mala kazališna produkcija mi zaista znači mnogo i zauzima posebno mjesto u mom srcu. Sve što radim s njima je čisto na volonterskoj bazi i radim to isključivo za svoju dušu - kaže Nina.

Vjerujte u sebe

- Prema mome mišljenju, život u Mostaru je uistinu divan ako znate disati punim plućima, biti pozitivni i otvoreni prema svima, bez bilo kakvih predrasuda - iskrena je.

Treba, prije svega, vjerovati u sebe, nastavlja Nina, jer trend iseljavanja svakoga pomalo poljulja u nekom dijelu razmišljanja o tome ima li u Bosni i Hercegovini ono što treba nama mladima za budući život.

- Smatram da je pesimizam sve veći jer mladi ljudi koji odlaze nerijetko ne razmatraju dovoljno dobro ideju ostanka. Naravno, čast izuzecima. Ostvariti budućnost ovdje nije nemoguće, sve naposljetku ovisi o tome što konkretno želite i očekujete od okoline u kojoj živite sukladno karijeri koju planirate graditi - priznala je Nina za Klix. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.