Dan Oružanih snaga

U mirovnim misijama u svijetu 55 vojnika iz BiH

U mirovnim misijama u svijetu 55 vojnika iz BiH
01.12.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Oružane snage BiH u ovoj godini ostvarile su niz pozitivnih rezultata, istaknuto je na konferenciji u povodu 1. prosinca, Dana OS-a BiH i 11. godišnjice postojanja.

Zapaženi rezultati

O postignućima u sklopu obrambenih struktura u tekućoj godini govorili su zamjenik ministrice obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić i pomoćnik ministrice za međunarodnu suradnju Zoran Šainović, te zamjenici načelnika Zajedničkog stožera OS-a BiH za operacije i resurse, general-bojnik Mirko Tepšić i general-bojnik Senad Mašović. Oružane snage BiH su, kako je poručeno, u godini koja je na izmaku ostvarile zapažene rezultate u izgradnji operativnih sposobnosti, implementaciji NATO standarda, sudjelovanju u međunarodnim operacijama, operacijama razminiranja, rješavanju viška naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava i procesu obuke pojedinaca, zapovjedništava i jedinica čime je dan doprinos u euroatlantskim integracijama BiH.

Podrška miru

OS BiH i ove godine nastavio je sa sudjelovanjem u mirovnim misijama i operacijama podrške miru diljem svijeta. Jusić je istaknuo da je OS BiH od svog osnivanja u misiju poslao više od 1200 pripadnika. Trenutačno je u misijama 55 pripadnika OS-a BiH. “Sudjelovanjem u mirovnim misijama dali smo doprinos izgradnji mira u svijetu. Trenutačno sudjelujemo u Afganistanu, Maliju i Kongu. Naši pripadnici su dobili najbolje ocjene za svoje ponašanje te planiramo povećati broj sudionika u mirovnim misijama u budućnosti”, rekao je Jusić.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.