Hodočašće invalida u Međugorje

“U Marijinoj školi” osobe s invaliditetom su se zajedno molile, slušale predavanja i radile

Svećenik ispovjeda jednu osobu s invaliditeto. Medjugorje, 12.06.2016.Snimio.marijan Sivrić
Iako u kolicima mladi su prihvatili takav način života.Medjugorje,12.06.2016.Snimio:Marijan Sivrić
Oko 1750 osoba s invaliditetom sudjelovalo je na završnom misnom slavlju u Medjugorju.Medjugorje, 12.06.2016.Snimio:Marijan SivrićL
13.06.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Jučer je misnim slavljem na vanjskom oltaru crkve svetog Jakova u Međugorju, koje je predvodio don Jozo Mužić, uz suslavlje međugorskog župnika fra Marinka Šakote, završeno, peto po redu, međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom pod nazivom “U Marijinoj školi”.

Zahvala Bogu i Gospi

Na završetku ovog hodočašća uime organizatora Paula Tomić zahvalila je Bogu i Gospi, Udruzi “Susret”, župljanima, volonterima, članovima zajednice “Cenacolo” i svim koji su pomogli u njegovoj organizaciji.

Na ovom hodočašću sudjelovali su hodočasnici s invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Rusije, Litve, Ukrajine i Bjelorusije.

Radili su na glazbenim radionicama, bili na predavanjima, svjedočanstvima i sudjelovanjem u svakodnevnom molitvenom programu i svetim misama u međugorskom mjestu molitve i pomirenja te na Brdu ukazanja i Križevcu.

Poticaj za organizaciju ovakvog susreta osoba s invaliditetom u Međugorju dalo je dugogodišnje hodočašćenje sestre Rastislave Ralbovsky sa zajednicom osoba s posebnim potrebama iz Đakova koja je i ove godine doputovala na hodočašće.

Posebno predavanje za osobe s invaliditetom imao je Ivan Tutiš o prihvaćanju djeteta s posebnim potrebama i duhovnom zbrinjavanju takvih osoba.

Jedna talijanska obitelj govorila je o svojoj djevojčici s Downovim sindromom kojoj je ime Lusy, istaknuvši kako postoji Božji plan i Bog voli svaki život i za taj život se bori.

Impresivno predavanje

Predavanje je bilo impresivno za sve koji su ga pratili.

Organizatori hodočašća bili su Župni ured Međugorje, Udruga “Susret” Čitluk i Majčino selo Bijakovići. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.