međudržavnimost

U kolovozu raspisivanje natječaja za gradnju mosta preko Save kod Gradiške

Foto: ilustracija
U kolovozu raspisivanje natječaja za gradnju mosta preko Save kod Gradiške
14.03.2018.
u 12:34
Pogledaj originalni članak

Redoviti sastanak Radne grupe za pripremu natječajnog dokumenta za nabavku izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške, kako je predviđeno Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške, održan je 13. ožujka  2018. godine u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka je bila informiranje članova Radne grupe o dinamici ispunjenosti uvjeta za pribavljanje građevinske dozvole, formiranje povjerenstva za javne nabavke izvođača radova i usluga nadzora nad radovima za izgradnju međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške, dinamika izrade natječajnih dokumenata te određivanje okvirnog datuma pokretanja postupaka javnih nabavki.

Sudionici sastanka su se usuglasili da bi se sve navedene aktivnosti trebale okončati do kraja srpnja, istovremeno radeći na usuglašavanju i izradi natječajnih dokumenata za javne nabavke, a početkom kolovoza eventualno, pokrenuti procedure javnih nabavki.

Za oba postupka javne nabavke predviđeno je formiranje dva zajednička povjerenstva za javne nabavke koje će činiti predstavnici hrvatske i bh. strane, s tim da će nabavku izvođača radova voditi hrvatska a nabavku usluga nadzora nad radovima bh. strana.

Istog dana kada je održan sastanak Radne grupe, zahvaljujući ranijim aktivnostima i lobiranju ministra Ismira Juska i Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine kod europskih partnera, u Banjoj Luci je potpisan Sporazum o grant sredstvima za projekat gradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške između BiH i Europske investicijske banke, vrijedan 6,8 milijuna eura.

Naredni sastanak Radne grupe za pripremu natječajnog dokumenta za nabavku izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške okvirno je dogovoren krajem travnja u Zagrebu, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.