sastanak

U Domu OS BiH radni sastanak vezan za razmatranje PARP procjene 2017

U Domu OS BiH radni sastanak vezan za razmatranje PARP procjene 2017
22.03.2017.
u 10:34
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Domu OS BiH održavaju radni sastanak s izaslanstvom Glavnog stožera NATO-a iz Bruxellesa od 21. do 22. ožujka, a u vezi razmatranja PARP procjene 2017 (Proces planiranja i revizije - Partnership for Peace Planning and Review Process).

Sastanku nazoče rukovoditelji organizacijskih cjelina i nositelji partnerskih ciljeva iz MO BiH, generali OS BiH sa svojim suradnicima i nositeljima partnerskih ciljeva iz OS BiH, predstavnici NATO stožerâ iz Bruxellesa i Sarajeva, EUFOR-a te Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva sigurnosti BiH.

Radni sastanak je obraćanjem otvorio zamjenik ministrice obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić, a obratili su se i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general bojnik Mirko Tepšić i predstavnik Odjela za obrambenu suradnju i planiranje NATO stožera iz Bruxellesa Rok Kosirnik.

Zamjenik ministrice obrane Sead Jusić naglasio je kako je napravljen važan iskorak u implementaciji partnerskih ciljeva suradnje BiH i NATO-a u protekloj godini te da je i ova dvodnevna analiza i diskusija o PARP procjeni 2017 značajan segment svega onoga što se u MO i OS BiH radi na putu ka euroatlantskim integracijama.

U govoru o uspješnim realiziranim projektima institucija obrane u 2016. godini, Jusić posebno ističe usvajanje dokumenata "Pregled obrane" i "Plan razvoja i modernizacije OS BiH 2017.-2027.", koji "jasno pokazuju da MO i OS BiH imaju viziju svoje strukture i misije za narednih deset godina".

Predstavnik Glavnog stožera NATO-a iz Bruxellesa Rok Kosirnik kazao je da je dobar napredak u implementaciji partnerskih ciljeva nastavljen i u protekloj godini, što pokazuje i činjenica da je određen broj partnerskih ciljeva uspješno realiziran i zatvoren te da se nada produktivnom radu tokom dva dana.

PARP je mehanizam koji omogućava identifikaciju snaga i sposobnosti partnerske zemlje koji mogu biti na raspolaganju NATO-u u pogledu vježbi i NATO vođenih operacija te planiranje razvoja ovih sposobnosti i kapaciteta. BiH sudjeluje u PARP procesu od svibnja 2007. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.