koronavirus

U Brčkom zaraženo 20 učenika i 13 nastavnika: Gimnazijalci odbili ići u školu

U Brčkom zaraženo 20 učenika i 13 nastavnika: Gimnazijalci odbili ići u školu
29.10.2020.
u 17:14
Pogledaj originalni članak

U obrazovnim institucijama u Brčkom koronavirusom su zaražene 34 osobe, od čega je 20 učenika, 13 nastavnika i jedan student. Zbog narušene situacije učenici Gimnazije "Vaso Pelagić" danas su odbili doći na nastavu, tražeći učenje gradiva online putem.

Kako je za Klix.ba potvrdila šefica Pododjela za javno zdravstvo Vlade Brčko distrikta Anđa Nikolić, od 20 pozitivnih učenika - tri su u osnovnim školama, 17 je u srednjim dok je jedan student u viskoj školi.

"Izolirani su razredi u kojima su pozitivni učenici, odnosno svi su u izolaciji i pod nadzorom. Što se tiče epidemioloških mjera, zajedno s Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko distrikta u ovom trenutku nismo donijeli neke strožije mjere, osim već ranije danih instrukcija, s naglaskom da se one strogo moraju poštivati. One predviđaju nošenje maski i vizira za prosvjetne radnike (koje učenici ne koriste za vrijeme nastave), držanje distance te redovitu dezinfekciju", precizirala je Nikolić.

Inače, učenici deset odjela Gimnazije "Vaso Pelagić" u Brčkom danas su odbili doći u školu zbog činjenice da im je onemogućeno online pohađanje nastave. Riječ je o blizu 210 srednjoškolaca, a nadležni ne žele govoriti o ovom slučaju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.