Anto Domić, dogradonačelnik distrikta Brčko

U Brčkom se poštuje čak i nepisano pravilo o preglasavanju

U Brčkom se poštuje čak i nepisano pravilo o preglasavanju
10.12.2018.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Dogradonačelnik Distrikta Brčko Anto Domić u intervjuu za Večernji list govori o političkoj situaciji u ovom dijelu BiH te tome koliko su se posljednji izbori reflektirali na Distrikt Brčko.

Domić objašnjava način funkcioniranja vlasti u Brčkom. Osvrnuo se i na financijsku situaciju, zaduživanja te realizaciju kapitalnih projekata.

Koliko se politička situacija u BiH reflektira na Distrikt Brčko i reflektira li se uopće?

- Brčko Distrikt ima svoj autonomni politički sustav koji poprilično autonomno funkcionira i nerijetko smo u situaciji da imamo političke mikrokrize u smislu usuglašavanja stavova i postizanja rješenja koja bi bila adekvatna za sva tri naroda koja žive na ovom prostoru. Neovisno o stanju na entitetskoj ili državnoj razini, u Brčkom je svojstveno da imamo pojedinačne političke nesuglasice i krize. Puno je političkih subjekata koji participiraju u radu Skupštine Distrikta Brčko, pa samim tim je i donošenje odluka prilično komplicirano i otežano. Kao posljedice toga možemo očekivati češće određene političke nesuglasice koje ne možemo uvijek smatrati krizom. S vremena na vrijeme bude izvjesnih blokada prilikom donošenja nekih odluka, ali one se u pravilu za pregovaračkim stolom riješe.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.