HDZ BiH 1990

U Bihaću ozvaničen početak predizborne kampanje u BiH

12.09.2018.
u 11:41
Pogledaj originalni članak

Početak kampanje za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini, HDZ 1990 označio je održanom tiskovnom konferencijom u Bihaću. Kandidat za Parlament Bosne i Hercegovine uime HDZ 1990 Mladen Šantić istaknuo je kako je razočaran hrvatskom politikom prema hrvatskome narodu u Bihaću koji je dugi niz godina zapostavljen. U državnom parlamentu će se boriti  protiv toga. Protiv je sviju koji rade protiv države Bosne i Hercegovine, koja je stoljećčima opstajala i opstat će i to je, kako kaže, prva i jedina država za hrvatski narod u Bihaću i koji ima odlične odnose sa svima. Mišljenja je da će Dijana Zelenika, svojim ulaskom u Predsjedništvo  BiH uraditi puno na stvaranju boljeg ambijenta za život i opstanak mladih.

– Mi želimo da ona bude članica Predsjedništva BIH uime hrvatskoga naroda jer je čestita žena koja to zaslužuje i svim ću svojim kapacitetima pozvati sve ljude da podrže Dijanu Zeleniku kako bi skinuli okove s Bosne i Hercegovine i zemlju odvedemo u prosperitet i Europsku uniju, kaže Mladen Šantić, predsjednik bihaćkoga Gradskog odbora HDZ 1990 i kandidat za Parlament BIH.
 

Zaštitimo državu od kriminalne vlasti
Bosni i Hercegovini su potrebne investicije i bolja ekonomija kako bi zadržali mlade koji sve više odlaze iz zemlje, kazali su sudionici tiskovne konferencije.  Listopadski izbori su, kako ističe Šantić, prekretnica i dodaje da je vijeme da državu zaštitimo od kriminalne vlasti koja je već dulje vrijeme zatočena u nacionalnim torovima i bez perspektive. Izaslanstvo HDZ1990 predvođeno Dijanom Zelenikom, kandidatkinjom za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, u svojem kabinetu ugostio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.  Tijekom razgovora istaknuto je kako su odnosi među svim narodima u Bihaću odlični i korektni i da se u ovome gradu ne radi o suživotu naroda već zajedničkom življenju. Dijana Zelenika, kandidatkinja za Predsjedništvo BiH je naglasila da  treba gajiti dobre odnose među ljudima, kulturu dijaloga svih naroda u BiH  uz međusobna uvažavanja, jačati gospodarstvo i privlačiti strane investicije.

– Sretna sam što sam ovdje naišla da se živi nešto što ja zagovaram, jer osobno mislim da Bosni i Hercegovini ne trebaju više ni svađe, ni mržnja, ni sukobi, da je ono što nama treba izgradnja međusobnog povjerenja, kompromis i, kako reče gradonačelnik, ne suživot, ne da živimo jedni pored drugih nego da živimo jedni s drugima. I, vidim da se to u Unsko-sanskom kantonu i u Bihaću živi i zbog toga sam sretna, kaže Dijana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina, ističe Zelenika, je puna korupcije, nepotizma i organiziranog kriminala i to je ono što ne treba našem društvu i protiv čega se treba boriti.  Predizborno je vrijeme kada se puno obećava, a malo ispuni.

- To nije u redu i ja neću obećati ništa, već ću se držati onoga što kažem, ističe ona...  Podizanje nacionalnih tenzija kako bi mobilizirali biračko tijelo, nije ono za šta će se Dijana Zelenika zalagati. Bosni i Hercegovini treba treba zdravo društvo i ekonomski prosperitet kako bi spriječili egzodus  iz države, dodaje ona.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.