OGROMNA ŠTETA

Tužni prizori: Građani preko noći ostali bez svega

Foto: klix.ba
Foto: klix.ba
Foto: klix.ba
07.11.2021.
u 13:49
Pogledaj originalni članak

Voda se gotovo u potpunosti povukla iz naselja Otes, ostavljajući iza sebe tužan prikaz katastrofalnih posljedica poplava. Brojne kuće i automobili su uništeni, a neki od mještana su preko noći ostali bez ičega.

Fotoreporter portala Klix.ba danas je posjetio jednu od uništenih kuća u naselju Otes, gdje ga je dočekao mještanin Hilmo Papić.

Susprežući suze, Papić je ispričao kako je voda prodrla u kuću u noći kada je radio na terenu, odakle je došao nakon što su ga njegova djeca obavijestila o poplavi, piše Klix.ba. 

"Kuću sam napravio prije rata, ali smo je poslije rata renovirali i obavljali dodatne radove. Sve smo sami financirali. Ostala je nula. Trenutno je gore nego poslije rata, ništa nije ostalo. Ni igla", rekao je Papić.

Tužne slike pristižu iz ovog sarajevskog naselja posljednjih nekoliko dana. Radnici čiste vodu i mulj, u lokvama plutaju uništeni predmeti iz okolnih kuća i dvorišta. Građani su još uvijek u šoku i suzama. Materijalna šteta je ogromna i izvjesno je da će saniranje potrajati mjesecima.

Činjenica da je kiša sinoć prestala padati donosi tračak optimizma da više štete neće biti. Vodostaji rijeka su već jutros dosta niži, a voda se gotovo u potpunosti povukla iz okolnih sarajevskih naselja.

Meteorolozi najavljuju razvedravanje, a mještanima Otesa i Rajlovca preostaje da se posvete saniranju štete i čekaju pomoć sugrađana i vlasti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
Alle
16:59 07.11.2021.

Kakve vlasti?? Od njih možeš očekivati samo pozive na rat i njihovo ponovno bogačenje :(