jednostavno za pripremiti

Trostruka čokolada: Recept za najčokoladniji i najsočniji brownie

Foto: Instagram@Bojana D.M
Trostruka čokolada: Recept za najčokoladniji i najsočniji brownie
17.04.2023.
u 17:57
Brownie je biskvitni kolač koji karakteriziraju sočnost i jednostavnost pripreme
Pogledaj originalni članak

Ako ste planirali napraviti konkretan kolač koji će zasladiti cijelu obitelj, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za trostruki čokoladni užitak.

Brownie je biskvitni kolač koji karakteriziraju sočnost i jednostavnost pripreme. Došao je iz SAD-a i brzo nam se uvukao pod kožu.

Posebno ga vole ljubitelji čokolade, a u nastavku možete pronaći recept za trostruki brownie koji tako dobro paše uz popodnevnu kavu, piše Zadovoljna.hr

 

Čokoladni brownie – sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1 veće ili dva manja jaja
  • 100 g tamne čokolade (najmanje 60 posto kakaa)
  • 1 žlica kakaa
  • 80 g šećera
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 100 g sitno sjeckane tamne čokolade

 

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 2 žlice ulja

 

Dodatno:

  • čokoladni ili voćni namaz po želji 

 

Čokoladni brownie – priprema:

  1. Jaja i šećer dobro umutiti pa dodati maslac sobne temperature. Čokoladu otopiti na pari pa dodati smjesi i sve umutiti mikserom.
  2. Posebno pomiješati suhe sastojke, dodati ih prethodno umućenoj smjesi pa kratko umutiti mikserom.
  3. Smjesi dodati sitno sjeckanu čokoladu pa promiješati rukom.
  4. Peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Prohlađeni kolač bogato namazati čokoladnim ili voćnim namazom po želji.
  6. Kolač staviti u hladnjak dok pripremate glazuru. Čokoladu otopiti na pari uz dodatak ulja.
  7. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača.

Foto: Instagram@Bojana D.M

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.