Zapalio se aparat za kisik, pacijent preminuo

Tragedija u Novom Marofu: Aparat je eksplodirao, bilo je strašno, svi su se rastrčali spašavati pacijente

Tragedija u Novom Marofu: Aparat je eksplodirao, bilo je strašno, svi su se rastrčali spašavati pacijente
30.07.2021.
u 17:18
Pogledaj originalni članak

Strašna tragedija dogodila se danas u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu kada je došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent. Od zadobivenih ozljeda je preminuo. O tome u kakvom su šoku svi u bolnici, svjedoči jedna uzrujana zaposlenica koja kaže da još ne može doći k sebi.

"Aparat je eksplodirao dok je pacijent bio priključen na njega. Osjetili smo dim i prvo smo mislili da je negdje vani, a onda shvatili da je u zgradi. Osoblje bolnice trčalo je na prvi kat kroz dim da izvuku i evakuiraju sve pacijente. Razmjestili su ih po drugim odjelima", kazala je zaposlenica.

Medicinske sestre prve su reagirale i izvlačile pacijente jer je to odjel na kojem ima dosta nepokretnih i kroničnih pacijenata na produljenom liječenju, ispričala nam je zaposlenica koja je željela ostati anonimna. Tragedija se, kako doznajemo, dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu. Riječ je o bivšoj Specijalnoj bolnici za kronične bolesti, kako se nazivala prije nego što je administrativno spojena s Općom bolnicom Varaždin i potom postala jedna od njezinih službi. Pacijent kojeg je zahvatio plamen imao je 48 godina. Izgorio je. Ministarstvo zdravstva oglasio se priopćenjem vezano za tragediju. - Po saznanju o tragediji koja se danas dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, ministar Vili Beroš izražava iskrenu sućut obitelji preminuloga te je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.

'Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice - kazao je Beroš, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.
 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.