Škoro u Ljubuškom

Tradicija i duh maškaranja osjećaju se u svakom dijelu programa, što publika prepoznaje i dolazi na manifestaciju

25.01.2017.
u 07:30
Pogledaj originalni članak

U Ljubuškom su karnevalske svečanosti već odavno prešle značenje same svečanosti. Tradicija i duh maškaranja osjećaju se u svakom dijelu programa, što publika godinama prepoznaje i posjećuje ovu manifestaciju u velikom broju. Ove godine karnevalsku povorku predvodi skupina Slavonaca, a najpoznatiji Slavonac neće biti Meštar od karnevala, već Miroslav Škoro. Jedan od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika upotpunit će na taj način nisku mnogih poznatih umjetnika koji su gostovali na Ljubuškom karnevalu tijekom protekla dva desetljeća. Sve će, međutim, započeti dječjom karnevalskom povorkom, sedam dana prije pokladne nedjelje.

Prvi put će se u Ljubuškom održati dječji karneval na kojem će sudjelovati karnevalske skupine iz ljubuških dječjih vrtića i osnovnih škola. Sedam dana poslije, 26. veljače, sve će biti spremno za veliki karneval koji će započeti skupom karnevalskih automobila u Prologu. Dolaskom karnevalske povorke u središte općine započinje središnji dio svečanosti. Skup maškara bit će na autobusnom kolodvoru, a programa je na Centru malih sportova. Ulaznice će se moći kupiti na prodajnom mjestu ispred Centra malih sportova, ali i u pretprodaji u mnogim hercegovačkim gradovima. Za djecu će ulaz biti besplatan.

Na Centru malih sportova sve prisutne očekuje dvosatni program, uz karnevalska “suđenja” i “beside” te koncert Miroslava Škore. Očekuju ih i štandovi s hranom i pićem, a karnevalski grah bit će podijeljen besplatno. Nakon toga karnevalska povorka ponovno se seli u Prolog, gdje sve završava velikim balom pod maskama i dodjelom nagrada za najbolje maske. U Prologu, također, tradicionalno bude upriličeno spaljivanje osuđenoga Marka Karnevala koji se propisno osudi svake godine za sva nedjela koja su se dogodila. Iz Karnevalskoga društva “Prolog” jamče dobru zabavu, uz slogan ovogodišnjeg karnevala: “Od Ljubuškog, do Orašja, pa sve do Mostara, nema nigdi ovakvih bećara!”. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.