u hitnim situacijama

Tko ima pravo na angažman vojnog helikoptera OS BiH u medicinske svrhe

Foto: Klix.ba
Tko ima pravo na angažman vojnog helikoptera OS BiH u medicinske svrhe
06.09.2019.
u 21:42
Pogledaj originalni članak

Helikopterom Oružanih snaga BiH krajem prošlog tjedna bivši nogometni reprezentativac Emir Spahić hitno je prebačen iz trebinjske bolnice u Sarajevo. Znate li tko ima pravo na korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH u hitnim situacijama i koja je procedura.

Da bi Oružane snage BiH ustupile helikopter za medicinsku evakuaciju zračnim putem (MEZP) osobama koje nisu pripadnici Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH potrebno je popuniti zahtjev u skladu s obrascem Pravilnika, a ispunjavanje zahtjeva i slanje vrši medicinska ustanova u kojoj je pacijent hospitaliziran, piše Klix.ba. 

Odluku za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH nakon podnošenja zahtjeva donosi Predsjedništvo BiH u skladu sa Zakonom o obrani BiH na osnovu koje ministar obrane ili osoba koju on ovlasti angažira medicinsku evakuaciju zračnim putem (MEZP).

MEZP predstavlja evakuaciju i medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih i oboljelih zračnim putem uz pratnju kvalificiranog medicinskog osoblja OS BiH u suradnji s medicinskim osobljem civilnih medicinskih ustanova s odgovarajućom opremom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.