sastanak

Tegeltija i Nelson o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regiji

14.01.2020.
u 15:50
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erikom Nelsonom.

Tegeltija i Nelson razgovarali su o aktualnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regiji, te o mogućnostima unapređenja suradnje dvije zemlje. Ovom prilikom je Tegeltija upoznao Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i gospodarskog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak europskih integracija uz puno uvažavanje Daytonskog sporazuma i poštivanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u BiH.

Tijekom sastanka sugovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja proračuna institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog tromjesečja tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedatelj Vijeća ministara je naglasio da će proračunom biti osigurano dovoljno sredstava za neometano
funkcioniranje svih institucija koje se financiraju iz proračuna BiH. 
 
Sugovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja suradnja dvije zemlje bila dobra, te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Vijeća miistara BiH. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.